Най-стряскащите предсказания на Стивън Хокинг за бъдещето

14.03.2018 / 13:29 1

Един от най-брилянтните учени на нашето време - астрофизикът Стивън Хокинг, почина на 76-годишна възраст в дома си. В последните години Хокинг направи множество предсказания за бъдещето на човечеството и планетата Земя. Actualno.com подбра най-интересните от тях.

Климатът. Земята като огнена топка Едно от най-стряскащите предсказания на Хокинг е, че Земята я очаква същата съдба като на Венера и че тя ще се превърне в огнен ад през 2600 година.

Предишни изследвания сочат, че Земята ще бъде погълната от Слънцето след 5-6 милиарда години. Според Хокинг човечеството трябва да се заеме сериозно със задачата да изготви план за напускане на планетата, за да избегне катастрофата. "Убеден съм, че хората трябва да напуснат Земята. На нашата планета остава все по-малко място за нас, а нашите физически ресурси се изчерпват много бързо", добави той. Хората трябва да потърсят обитаеми планети другаде, обяви ученият. Той бе част от инициативата Breakthrough Starshot, която планира да създаде ултрабързи космически кораби, които да търсят подходяща планета около близката звезда Алфа Кентавър.

Изкуственият интелект

Изкуственият интелект може да стане причина за гибелта на човешката цивилизация, смята Хокинг. "Развитието на изкуствения интелект може да се превърне и в най-положителния, и в най-страшния фактор за човечеството. Трябва да си даваме сметка за опасността, която той представлява”, заяви Хокинг преди време. Според астрофизика най-новите технологии може да доведат до деградация на човека, да го направят напълно безпомощен пред природата. В условията на естествената еволюция и борба за оцеляване това означава сигурна смърт, бяха думите на Хокинг.

Агресията, която ще ни погуби

Ако машините не ни убият, ние ще го направим сами, твърдеше големият учен. Агресията, според него, ще е в основата на упадъка на цивилизацията. "Тя може да имала отношение към оцеляването в пещерната епоха - за завладяване на територия, осигуряване на храна и размножаване, но в наши дни ще ни унищожи", бяха думите му. Извънземните За разлика от много учени, които смятат, че някъде там има други същества, които могат да са от полза на хората, според Хокинг, ако съществуват - едва ли биха били дружелюбно настроени. "Резултатът ще бъде като при откриването на Америка от Колумб", казва той. "Напредналите извънземни цивилизации могат да станат номадски и да търсят и завладяват всички възможни планети. Ако е така, звучи логично да се опитат да използват всяка нова планета за материали, с които да строят корабите си, за да могат да продължат, както и за каквито и да било ресурси. Кой знае къде ще е границата на това", добавя Хокинг.


 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
партизанин (преди 9 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Т.е.Вселената (Вселените) гъмжат от паразити,които виждат сметката на собствените си планети и отиват да съсипват други,ако заварят някой там,му виждат сметката и на него,ясно е.Нещо такова се плучава..
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама