Най-вкусните пърленки, най-хубавата музика на живо, най-красивата лятна градина-само в механа "Хамбара"-Варна

10.07.2018 / 18:28 0

Ако искате да се отдадете на приятна вечеря с автентична българска кухня в старовременна обстановка, „Хамбара“ е вашето място. Механата е типично българска и съществува още от началото на миналия век. Заведението е семейна традиция от времето на Борис III. Било е собственост на дядото от фамилия Куртеви и българският владетел често се е отбивал там. Една част от обзавеждането и от съдовете са останали от онова време.

 

Кухнята в механата спазва родните обичаи. Типични ястия там са например хайдушките пържоли, както и печените в медни тави ястия. В старите съдове те добиват изключителен вкус, досущ като едно време. Менюто е богато и на много вегетариански гозби – пълнени тиквички и патладжани и много други. В "Хамбара" не се предлага друга скара освен тази на дървени въглища. Всичко се приготвя на живо пред Вашите очи в просторната и уютна лятна градина на заведението. Предлага най-уникалните пърленки, които са една от големите гордости на „Хамбара“.

 

 Жест, който от „Хамбара“ правят към своите гости, е прекрасната и вкусна торта подарък за всеки рожденик след направено меню и оставено капаро.

 

Любимо забавление на гостите са народните хора и ръченици, които почти не спират. Не липсва и останалата балканска музика, богата на ритъм и настроение – сръбска, гръцка и всичко по желание на клиента. В програмата често присъстват звезди на българския фолклор, който е сред основните приоритети на заведението. Там изява са имали Николина Чакърдъкова, Бисер Киров, Райна и Константин и много други.

 

 

 

Механата се намира в Mорската градина на Варна след спирката на Делфинариума. Заведението разполага и с прекрасна лятна градина.

Оркестърът и персоналът са съставени от млади хора, които са добри професионалисти с огромно желание за работа.

Можете да направите резервации всеки ден след 11 ч. на тел. 052 711 338 и 0897 860 710. Заведението отваря врати за своите клиенти в 17 ч., а в неделя работи само по предварителни заявки.

 

 

 

* реклама

 

 

 

 

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама