Най-впечатляващите мостове в света, които трябва да прекосите поне веднъж (снимки)

18.06.2015 / 13:22 5

Някои мостове са нещо много повече от средство, което ви позволява да стигнете от точка А до точка Б. Самите те например могат да са дестинация. Като тези, включени в списъка по-долу, пише obekti.bg. 

Да вземем за пример въжения мост Карик-а-Рийд, намиращ се в Северна Ирландия (на снимката по-горе). Впечатляващ е, нали? 

Мостът през Ханджоуския залив, Китай


GalleryHip

Това е дълъг магистрален вантов мост, пресичащ Ханджоуския залив на Източнокитайско море, Китайска народна република. Свързва градовете Дзясин и Нинбо в провинция Джъдзян.

Завършен е на 14 юни 2007 и е открит на 26 юни. Въпреки това мостът не е отворен за преминаване до 1 май 2008 г. заради тестовете за сигурност. Мостът през Ханджоуския залив съкращава пътят между Нинбо и Шанхай от 400 на 280 км и времето за пътуване от 4 до 2,5 часа. Цената му възлиза на 11,8 млрд юана ($1.7 млрд.).

Небесният мост Лангакави, Малайзия


Марк Пан

Този мост се намира в Малайзия, на остров Ланкави, в планината Мачинканг. Той е пешеходен въжен мост, дълъг 125 метра. Завършен е през 2004 г. Намира се в края на кабинков лифт, който започва в Oriental Village.

Той се държи на 82-метров пилон, който го издига на 100 м над земята. Широк е 1.8 м и разполага с две площадки, на които посетителите могат да се насладят на невероятната гледка.

Нарежда сред най-странните мостове в света, чието построяване е било истински подвиг. При строежа му е използван хеликоптер, с помощта на който конструкцията е качена на върха на планината.

Мостът Ройал Гордж, Колорадо


fineartamerica.com

Намира се на 291 метра над р. Арканзас. Истински инженерен подвиг. Това е мостът с най-високо окачване в Америка.
 

Мостът Айзхай


highestbridges.com

Това е най-дългият и най-висок мост в света, свързващ два тунела. Намира се на 335 метра над каньона Деханг. Функционира от март 2012 г.

Голдън Гейт, Сан ФранцискоВърн Клевънгър

Висящ мост над пролива Голдън Гейт, който отделя Санфранциския залив от Тихия океан.

Мостът свързва град Сан Франциско от южната страна на пролива с градчето Саусалито на северния бряг. Завършен е през 1937 и остава мостът с най-голям отвор в света (1280 м) до построяването на Веразено Нероуз в Ню Йорк през 1964.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
anonim (преди 5 години)
Рейтинг: 912 | Одобрение: 207
Някой ден, ако имам възможност, бих искал да ги видя и на живо.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама