Назначиха експертиза на аквапарка в Приморско, където загина тийнейджър

09.08.2019 / 17:16 1

Снимка фейсбук

Назначена е комплексна техническа експертиза на аквапарка "Аква планет" в Приморско, където вчера при инцидент на една от пързалките почина 18-годишен младеж. Това съобщиха от пресслужбата на Окръжната прокуратура в Бургас, предаде новини.бг.


От там посочиха, че предмет на разследването ще бъде както законосъобразното функциониране на водното съоръжение, така и дали са налице данни за престъпления от общ характер, осъществени от длъжностни лица, разрешили функционирането му и спрямо такива, работещи в същото.

Под надзора на Окръжна прокуратурата в Бургас, полицаи разследват настъпилата смърт на младежа. Инцидентът е станал около 15.10 часа. Тогава е съобщено, че двама младежи са пострадали при спускане по атракцията "Цунами". Единият се спускал с краката напред, а вторият с главата, като се срещнали и сблъскали в улея. Двамата са били откарани в УМБАЛ-Бургас, но единият от младежите въпреки оказаната му помощ е починал от травмите. 

В хода на започналото разследване е извършен първоначален оглед на местопроизшествието, назначени са съдебно-медицинска експертиза, която да установи причините за настъпилия тежък инцидент. Извършени са разпити на множество свидетели, включително и на очевидци на деянието, като предстоят и допълнителни разпити на свидетели. По случая се изготвя и фотоалбум на местопроизшествието."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
0
Уйо (преди 9 месеца)
Рейтинг: 37105 | Одобрение: 7970
Не само този. Всички аквапаркове трябва да се инспектират, защото нарушенията са повсеместни.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама