Не чукайте дините в Лидл, Кауфланд и на пазара, а гледайте кората за този знак
Пиксабей
Експертите препоръчват да купувате дини и пъпеши в края на юли и началото на август, когато те достигат естествена зрялост и натрупват оптимално количество хранителни вещества.
Въпреки това, някои производители използват различни методи, като прекомерно торене с азотни торове, за да ускорят узряването и увеличат обема на реколтата, пише Жената Блиц.
Това води до натрупване на нитрати в плодовете, които могат да се превърнат в токсични нитрити в човешкото тяло, причинявайки здравословни проблеми, особено за деца и хора с хронични заболявания. Затова е важно да се купуват плодове в препоръчания период, за да се избегнат вредни вещества.
Експертите съветват не само да купувате дини и пъпеши в оптималния период, но и да ги преглеждате внимателно преди покупка.
Чукането по динята не е надежден метод да разберете дали е зряла.
Важно е кората да е цяла, без видими повреди и признаци на презряване.
Само така ще защитите здравето си и ще се насладите на освежаващия вкус на плодовете.
Също така, в сезона на пъпешите е важно да спазвате правилата за съхранение и консумация. Нарязаните дини и пъпеши не трябва да се оставят на стайна температура за дълго, за да се предотврати развитието на бактерии.
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!