Не чукайте дините в Лидл, Кауфланд и на пазара, а гледайте кората за този знак

16.07.2024 / 09:27 1

Пиксабей

Експертите препоръчват да купувате дини и пъпеши в края на юли и началото на август, когато те достигат естествена зрялост и натрупват оптимално количество хранителни вещества.

Въпреки това, някои производители използват различни методи, като прекомерно торене с азотни торове, за да ускорят узряването и увеличат обема на реколтата, пише Жената Блиц.

Това води до натрупване на нитрати в плодовете, които могат да се превърнат в токсични нитрити в човешкото тяло, причинявайки здравословни проблеми, особено за деца и хора с хронични заболявания. Затова е важно да се купуват плодове в препоръчания период, за да се избегнат вредни вещества.

 

Експертите съветват не само да купувате дини и пъпеши в оптималния период, но и да ги преглеждате внимателно преди покупка.

Чукането по динята не е надежден метод да разберете дали е зряла.

Важно е кората да е цяла, без видими повреди и признаци на презряване.

Само така ще защитите здравето си и ще се насладите на освежаващия вкус на плодовете.

Също така, в сезона на пъпешите е важно да спазвате правилата за съхранение и консумация. Нарязаните дини и пъпеши не трябва да се оставят на стайна температура за дълго, за да се предотврати развитието на бактерии.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 374397 | Одобрение: 63252
Тези на снимката са от червените с черни семки.....Има и тъмно розови със шарени семки.....Ето ви препоръки от дядо, който беше производител : Динята да има ясно изразено жълто петно от лежането си върху почвата.....При чукане кух звук, но не прекалено, защото означаваа презряване в края на сезона.....Малко дупе, колкото по-малко, по-добре....Дините пълни с химикали за бързо узряване при рязане излъчват особена миризма.....И накрая дядо ми казваше : Все пак динята е като жената, и добре да изглежда си личи каква е като я разрезеш......!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама