Не е само Камелия! Изчезнаха още 2 момичета - Димитриа и Диана

18.03.2015 / 11:03 5

На снимките са Димитриа Атанасова и Диана Кирилова

Христо Генадиев, bgdnes.bg

Камелия от Видин не е единственото изчезнало момиче през последните няколко седмици в България. Екип на "България Днес" установи, че за по-малко от месец само в района на Пловдив безследно са изчезнали още две момичета - 18-годишната Диана Кирилова и 19-годишната Димитриа Атанасова. Въпреки че двете деца са обявени за издирване с жълта бюлетина в Интерпол, нито в медийното, нито в интернет пространството е оповестено за тяхното мистериозно изчезване.
Диана е в неизвестност от началото на февруари, когато за последно била забелязана в пазарджишкото село Триводици, докато следите на Димитриа се губят в края на месеца в първомайското село Градина. От полицията не са оповестили публично за тяхното изчезване. Не се знае със сигурност и каква е причината за мистерията около тях. Запознати с подобен тип инциденти коментираха, че тъй като девойките са били от един район, съвсем възможно е те да са станали жертва на похищение с цел трафик на хора. Не се изключва версията и девойките да са станали жертва на сериен убиец. 

Камелия от Видин
?
Единственото място освен официалния сайт на Интерпол, където е споменато за аналогичните случаи, е регистърът за безследно изчезналите в България - Lipsva.com. Той е създаден по инициатива на Боян Юруков, който от години се занимава с намиране на безследно изчезнали. Юруков изказа и възмущението си, че освен Ками има и други не по-малко важни случаи, на които не се обръща внимание. Създателят на сайта сподели, че се надява децата да са живи и здрави и скоро да бъдат открити от полицията. Вече седми ден Валя Въкова, майката на Ками от Видин, прави всичко възможно да открие малкото си съкровище. За разлика от другите два случая Валя се е престрашила и моли познати и непознати за съдействие. Поболялата се от тревоги майка е пуснала апел във Фейсбук, мобилизирала е всички близки, както и целия град в издирването на Камелия. Съученици на деветокласничката дори са се организирали на групи и издирват своята приятелка. Валя и брат й Калоян, вуйчо на Ками, непрестанно търсят и събират каквато и да е информация. Калоян заяви пред "България Днес", че е започнало да се спекулира и да се подават лъжливи сигнали: "Не знам защо, може би в желанието си да помогнат някакви хора започнаха да ми се обаждат и да ми казват, че видели Ками например в София". Притесненият роднина сподели, че това няма да спомогне за откриване на племенничката му. Той допълни, че деца от града също се обаждали и заявявали, че са я виждали, но нищо повече. Той помоли, ако в действителност някой някъде наистина е видял Камелия, веднага да се обади на полицията и да направи нещо, за да я задържи. Майката на Камелия – Валя, не е на себе си от притеснение, но прави всичко възможно да се концентрира върху откриването на дъщеричката си. Тя казва, че бащата на Ками, който е в Испания на гурбет, нонстоп се свързва с различни хора, които да помогнат в издирването на детето. Майката не губи надежда и вярва, че Ками е отишла някъде и скоро ще се прибере у дома.
?

Камелия излиза в 7,30 ч. на 10 март от апартамента на вуйчо си, където с майка си са на гости. Ден преди това тя е спорила с майка си, като я молила да я пусне на дискотека "Мастър" в града, но Валя категорично отказала. След като свършила с часовете, Камелия отишла да пие кафе с приятелки в центъра на града. Към 16,30 ч. тя се разделила с дружките си и оттогава е в неизвестност.

Във Видин дебне психопат

Потресаваща история разказа Цвети Попова от града, в който изчезна Камелия. Цвети публикува на страницата си във Фейсбук как рано сутринта на път за работа непознат мъж я нападнал с нож, започнал да я бие, като според жената не е искал да я ограби, а просто да я убие."Хвърлих му чантата си в краката му, а той ми каза, че не я иска", сподели Цвети. Младата жена заяви, че се отървала на косъм, след като жители на квартала се разкрещели по нападателя й, който след това изчезнал.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
0
Калина (преди 5 години)
Рейтинг: 129 | Одобрение: 49
то да те е страх да имаш дете в БГ!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама