Не е ясно кога ще стартира „Зелената зона” във Варна

21.10.2023 / 08:48 2

снимка: Булфото

Въвеждането на „зелена зона” във Варна, което на няколко пъти бе отлагано и трябваше да е факт в началото на есента, се бави заради строителни фирми. Това заяви пред Дарик директорът на предприятието „Общински паркинги и синя зона” Младен Иванов, който отказа да се ангажира със срокове.

„Не знам поради какви причини се бави строителството. В квартал „Чайка” е свършена не повече от 5 % от възложената работа. Надявам се строителите да започнат да работят по-активно.

Две фирми са спечелили обявените обществени поръчки за районите „Одесос” и „Приморски”. Някъде има напредък, но не виждам в близките месеци да приключи работата. Не мога да се ангажирам със срок, защото на мен не ми дават срокове. Забавянето на републиканския, а съответно и на общинския бюджет, отложи провеждането на обществената поръчка за софтуера на „зелената зона”. Надявам се да бъде обявена скоро, но също не мога да се ангажирам колко време ще отнеме”.

Цените за паркиране в „зелената зона” ще бъдат същите като в „синята”. Очакваните приходи са близо 5 млн. лева на година

„Идеята на зоните е въвеждането на ред и правила за паркиране. Също така се намалява паразитният трафик от търсенето на свободни места, който е съществен за малките улички”.

Според Младен Иванов след въвеждането на „зелената зона” няма да се натоварят граничните с нея райони, в които паркирането ще е безплатно.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама