Не купувайте тази риба никога! Продава се навсякъде, но трябва да бъде забранена! (снимки)

27.02.2018 / 14:04 12

Колко полезна е рибата, всеки знае. Освен това е много вкусна.

Рибата се смила лесно, съдържа омега-3 мастни киселини, витамини и микроелементи, които са много важни за човешкото тяло. Но тук трябва да се отбележи, че само един висококачествен продукт ще укрепи здравето, пише Блиц.

Напоследък, по-често в нашата диета започна да се появява риба пангасиус.
Много хора смятат, че тази риба се улавя в солена вода, но не е така.

Пангасиусът е сладководна риба, която живее в езерата и реките на Източна Азия, главно в реките Меконг и Чаупрай.

Така че, пангасиус е търговска риба и е основният вид, който се отглежда в басейна на река Меконг. И днес редакцията иска да ви разкаже една шокираща истина за рибата пангасиус , основана на многократни изследвания на учени.

Вредна риба

Във Виетнам тази риба е улавяна, отглеждана и ядена в продължение на стотици години. Преди това тя е била доставяна в почти 140 страни, включително САЩ, много западноевропейски страни, Русия, Украйна и други страни. Пангасиус може да се намери в магазините в цяла форма и под формата на филе .

Знаете ли, че река Меконг, в която се отглежда пангасиусът, е призната за една от най-замърсените на планетата. В него може да открие арсен, токсични промишлени отпадъци и метални примеси. Също така в тази река текат непречистени отпадъчни води и всички видове отпадъци. Освен това, маринатата, в която се продава пангасиус, е вода, взета от същата река Меконг.

Искате ли да опитате риба с хормони на растежа? Време е да опитате пангасиус. Находчивите собственици на рибни стопанствa напомпват с хормони и антибиотици и рибата бързо достига желаното тегло за продажба и активно се размножава. В допълнение, пангасиусът се храни не от специализирана храна, а от различни отпадъци от хранителната промишленост.

В проучването на месото на тази риба в нея са открити изомери и тежки метали, а дори и хлор и хексахлорбензол, които влияят отрицателно върху здравето на човека, дори и в малки количества.

В Русия вече са изследвали тази риба и потвърдили лошия й  химичен състав, като са намерили половината от таблицата на Менделеев.

Изследователите установили, че пангасиусът е вреден за здравето и причинява на хората заболявания на вътрешните органи, най-често черния дроб. Затова до този момент продажбата на тази риба е забранена в много страни на Европа, в Америка и Канада.
Защо се внасят у нас такива отрови за хората? Отговорът е твърде прост: това е един от най-евтините видове риба. Но това вече е почти най-важният критерий при избора на продукти, нали?

И накрая, искам да добавя, че пангасиус не съдържа омега-3 мастни киселини и много други хранителни вещества, които са толкова ценни в рибата. Въпреки приличния вкус, филетата на тази риба са изключително нездравословни, затова ви моля, не я купувайте! Жалко вас и вашето тяло!

РЕДАКЦИОНЕН СЪВЕТ

Всеки ден отиваме в супермаркета и се изправяме пред проблема с избора. Рекламирането на веригите за търговия на дребно говори за широка гама от вкусни и полезни стоки. На практика обаче много покупки, вместо ползи, ще ни донесат само влошаване на здравето.
След тази информация определено давам предпочитание към някакъв друг вид риба и ти, драги читателю, те съветвам да направиш същото.
И какво мислите за това? Ще се радвам, ако споделите мнението си в коментарите.
Моля, предайте тази информация на вашите приятели! Всеки, чието здраве е скъпо за вас трябва да знае това.

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
17
0
robotron2000 (преди 2 години)
Рейтинг: 28509 | Одобрение: 5649
То като цяло от източната кухня, нищо не трябва да се взима..
31
5
Ефир 2 (преди 2 години)
Рейтинг: 1338 | Одобрение: 508
Нищо му няма на пангасиуса в сравнение с колбасите, които се продават на нашия пазар.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама