Не пропускайте премиерата на филма "Обречена честност" на 27 май, 18 ч. във Фестивален комплекс - Варна

26.05.2023 / 06:27 0

Актьори от варненската школа по актьорско майсторство на “JJFilmworks” са заснели пълнометражен филм, за своят дебютен проект, и сами организират премиера във Фестивален и Конгресен Център – Варна.

“Джей Джей Филмуъркс” е продуцентска компания с офиси в Лондон, Великобритания и във Варна, България. Фирмата се е специализирала в продуцирането на късометражни, телевизионни и игрални филми за световния пазар, във филмово финансиране, както и дейността ѝ е насочена към откриването на нови талантливи филмови дейци и актьори.

От основаването си до момента имат завършени 7 проекта сред които има късометражни, както и пълнометражни продукции.

Последният им проект се нарича „Doomed Honesty““Обречена Честност“, и е заснет, монтажиран и продуциран изцяло с лични средства на екипа. Завършването на проекта отнема две години, заради пандемията, която изключително затруднява процеса. Актьорите и учителите не се отказват и са твърдо решени да завършат продукцията, въпреки препятствията, и успяват!

Doomed Honesty” feature film – „Обречена честност“ игрален филм (английски/български)

„Неволно въвлечен в престъпна конспирация, Дейвид Уилямс – праволинеен полицай – се превръща в пионка и изкупителна жертва. С тайната подкрепа на двуличен спасител, пътуването за изчистване на името му и възстановяване на честта и достойнството му започва да разплита конспирацията с болезнени и сърцераздирателни последици.“

В ролите: Калоян Божанов, Вержиния Андонова, Александра Цветанова, Гергана Димова, Тарак Куреши, Яна Петрова, Пламен Радев, Венцислав Танев, Катрин Стефанова, Милен Денчев, Диана Георгиева, Калина Костуркова, Калин Пенчев и Борис Борисов.

Режисьор: инж.Евгения Ракитина-Куреши; Сценаристи: инж.Евгения Ракитина-Куреши, Тарак М. Куреши; Продуцент: Тарак М. Куреши; Кинематография: Иво Ракитин; Монтажисти: инж.Евгения Ракитина Куреши, Иво Ракитин.

Режисьорски коментар:
Вдъхновението за този филм дойде от една кратка история, която съпругът ми беше написал като сценарий за късометражен филм преди две години. Най-голямото предизвикателство за мен беше режисурата, но благодарение на вдъхновението и подкрепата, които получих от нашият чудесен екип и от актьорския състав, аз мисля, че ние успяхме да направим един чудесен филм, в който се засягат универсални теми като честност, почтеност и семейство, корупцията. Приятно гледане!
Евгения Ракитина-Куреши

Впечатления от актьорите:

Калоян Б. Божанов в ролята на Сержант Дейвид Уилямс. Наивен и праволинеен полицай, обвинен в тероризъм. Способен ли е да извърши такова нещо?

"За мен предложението за ролята на Дейв беше неочаквано, но от дете винаги съм искал да се занимавам с актьорство и грабнах тази възможност с вълнение. Когато поговорихме повече за героя, установих, че той е много от моята личност и спаведливостта и честността, която нося, дори понякога граничеща с наивност в миналото ми. За мен снимките и целият процес по създаването на филма беше своебразна психотерапия, защото ми се случиха приятни и много неприятни неща, които ме промениха изцяло и ми помогнаха да направя още една голяма стъпка в живота ми - да уча актьорско майсторство в университет, мечта която не успях да осъществя преди 15 години, но никога не се отказах да преследвам. Благодаря на Жени и Тарик, че вярват в мен и не спират да ме подкрепят откакто се познаваме. За мен този филм бе трансформация и каквото и да кажа ще е малко. Благодаря!”

Калоян Б. Божанов - Kal White

Вержиния Андонова в ролята на Лейтенант Анистън. Цинично, прямо ченге с избухлив характер и проблеми с доверието. Държи ли на друг, освен на себе си?

“Когато ми предложиха ролята на Анистън, дори не се замислих. Това е многопластов герой, когото искаш хем да зашлевиш, хем да прегърнеш едновременно. Тя е цинична, недоверчива, потайна, с чувство за превъзходство. Но под всичко това се усеща една дълбоко скрита нежност и загриженост, особено към най-малките. Анистън е като голямата сестра в това своеобразно семейство, която ще ти се скара вкъщи, но ще те защити пред хората, защото никой друг няма право да тормози малкия ѝ брат! Нейното мото е “Целта оправдава средствата!”, което не винаги работи в нейна полза. Беше предизвикателство за мен, тъй като аз съм най-малката в моето семейство и съм изключително благодарна, че Жени и Тарик ни помогнаха да изградим тези образи с всичките им човешки недостатъци и предимства. Oще повече, че ни дадоха възможност да участваме в цялостния процес по създаването на филма. Снимала съм и в други продукции, но за първи път видях как се случват нещата извън актьорската част. Това са много ценни уроци за мен, които няма да забравя!

Вержиния Андонова

 

Калина Костуркова в ролята на Рая. Пакостлива тийнейджърка, най-добрата приятелка, която може да има едно момиче, съмнително добър хакер...

“Изкарах си невероятно докато снимахме филма. Срещнах невероятни хора, с които много се забавлявахме. Много съм благодарна, че имах шанса да участвам в този филм, защото това винаги ми е било мечта.”

Калина Костуркова

Диана Георгиева в ролята на Бони Робинсън. Тийнейджър - бунтовник, отгледана в полицейския участък, тя вярва че е част от отдела.
Когато решава тайно да поеме случай сама, нещата се влошават много бързо!

"Обречена честност" е първият игрален филм, в който участвам, като снимките, репетициите и целия процес бе изключително вълнуващ за мен. Харесвам своята героиня Бони, защото тя е честна, смела и силна, каквато съм и аз. Щастлива съм за възможността да работя с целия екип и благодаря от сърце.”

Дияна Георгиева


Гергана Димова в ролята на Дона Райт. Умна, красива и богата - вдовицата на главен детектив, убит от местната криминална организация. Сега единственият ѝ син се готви да поеме по стъпките на баща си.
Ще успее ли да го предпази?

“Ролята на Дона за мен беше много повече от просто роля, защото един такъв типаж, който изразява всичко, което осъждаме и мразим в себе си и другите, действа терапевтично на тъмната страна в нас. Смея да твърдя също, че тази страна правилно изразена и дозирана, създава един много по-уравновесен и здрав психически индивид, който поставя ясни граници и има здраво его. Дона е надменна, нарцистична, подла и крайна в осъществяване на амбициите си, но също така не е загубила способността да изпитва майчина обич, макар изкривена от болна амбиция. В нейно лице виждаме крайности в поведението, но всеки носи такива черти в себе си. Аз например не си позволявах да имам поведение и изличаване на човек със самочувствие, защото мислех, че това би отблъсквало другите, но тази роля ми помогна да осъзная, че самочувствието правилно дозирано, привлича и печели уважение, а не обратното.”

Гергана Димова

 

Борис Борисов в роляа на Грегор Коваленко. Бизнесмен, непоколебим лидер, и от скоро - настойник, той винаги е намирал начин да заобиколи или да мине през препятствията. Но да се грижи за племеницата си, може да се окаже най-големият му проблем...

“Ролята на криминален антагонист, който се появява само чрез видео обаждания в този филм, беше вълнуващо и уникално изживяване. Въпреки липсата на физическо присъствие, предизвикателството да се създаде усещане заплаха само чрез дигитална комуникация с другите герои беше вълнуващо творческо начинание. Изискваше внимателно балансиране на подходящият тон, мимики на лицето и език на тялото, резултатът от което е герой, който има осезаемо присъствие .”

Борис Борисов

 За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама