Не яжте сварените яйца след Великден след посочения срок на трайност

21.04.2025 / 13:33 0

Пиксабей

На Великден количеството храна е толкова голямо, че никога не можем да го изядем. По този начин ни остават десетки яйца, както и козунак. 

Малко хора обаче се замислят колко време са годни за консумация. 

Всъщност повечето от нас слагат красивите боядисани яйца в купа на масата. Дали обаче е хубаво след това да ядем от тях.

Оказва се, че не. Трябва да държим яйцата в хладилника, ако не искаме да ни застигне разтройството.

Дори съветът е да се държат не на вратата, а вътре в хладилника. Така, ако яйцата са твърдо сварени, могат спокойно да бъдат консумирани в продължение на седмица.
 
Извън хладилник сварените яйца могат да се съхраняват само няколко часа

Свежа идея е да използвате яйцата в някои видове салати, предаде zdrave.to.

Ако твърдо сварени яйца се поставят в херметически затворени опаковки след варенето, може да се запазят в хладилника в срок до 2 седмици - при температура от +2 до +4 градуса. Ако не са в херметичен съд, е препоръчително да бъдат изядени в един срок до приблизително 10 дни – но не повече, няма нужда да рискувате.


 


За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2025 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама