Не закачайте якето си в колата. Опасно е!

12.02.2019 / 01:55 1

fakti.bg

Всички водачи на моторни превозни средства знаят, че в болшинството автомобили има специални закачалки за връхни дрехи.

Най-често те са интегрирани в задните дръжки над прозорците. Знаете ли обаче, че закачането на връхна дреха на тези места може да е опасно.

По-малката опасност се крие в по-лошата видимост на водача, особено ако якето е закачено не зад водача, а зад пасажера. Това обаче съвсем не е същественият проблем. Основната опасност идва при евентуално по-сериозно ПТП.

 

Тогава страничната въздушна възглавница тип завеса, може да не сработи правилно и ако отзад има пасажер, той да получи по-сериозни травми. Направени са редица проучвания в тази област и всички те доказват, че поставянето на дрехи на определените от производителите места е опасно.

 

Но това не пречи да не се премахват въпросните закачалки. Съветът е, ако се нуждаете от подобна закачалка, да потърсите допълнителни аксесоари, които се монтират на подглавника на предните кресла. Те, според специалистите, са много по-безопасни.

 

 

 

 

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама