Нечовешка история! Изхвърлената от четирите си деца баба Васила е в ужасяващо състояние

10.02.2017 / 21:18 3

Баба Васила Бончева, която бе захвърлена от снаха си в коридора на Социално подпомагане-Пловдив на 27 януари, е в много тежко състояние. 70-годишната нещастница е била приета в Университетска болница-Пловдив с гангрена на единия крак, получена от измръзване, съобщава "Блиц".


Баба Васила е болна от тежка пневмония. Жената страда и от деменция. Тя трябва да бъде изписана скоро от болницата, но тъй като нито един от тримата й сина и дъщеря й не я искат, й се подготвят документи да бъде настанена в социална институция.
 
Както Петел съобщи, на 27 януари следобед социалните работници забелязали, че възрастната жена състои сама и безпомощна на първия етаж с чанта в ръце. Прилошало й, затова те подали сигнал на телефон 112.   

Медицинският екип установил, че жената е с пневмония, а в последствие се разбрало, че кракът с гангрената трябва да се ампутира. В болницата обаче Васила отказала да се подложи на операция. Подписала документи, че се отказва от лечение и иска да бъде изписана. На другия ден била открита в ужасяващо състояние на централна гара. Жената била адекватна, но продължава да отказва да постъпи в болница и да се подложи на лечение. Оказало се, че тримата й сина не искат да я гледат, а дъщеря й не била открита.

Бабата живеела при една от снахите си в квартал „Кючук Париж” заедно с петте си внучета. Свекървата и снахата не се разбирали, затова по-младата жена изоставила майката на мъжа си на произвола на съдбата. Поради тази причина със случая се занимава прокуратурата.

От Социални грижи-Пловдив заявиха, че подготвят документите на Васила и тя ще бъде настанена в дом за възрастни хора с деменция.

Статистиката с подобни случаи тревожно нараства. За съжаление, все повече хора изоставят близките си по този жесток начин, коментираха още социални служители."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Рейтинг: 43810 | Одобрение: -1915
Това са истинските НЕХРАНИМАЙКОВЦИ. 4 деца и на улицата. Съдник има, всеки го знае, макар и на пук да го отричат !!!Гняв
11
0
tzokov (преди 3 години)
Рейтинг: 2295 | Одобрение: 875
Господ гледа всичко.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама