Нечуван случай във Варна! Врачка предсказа съдбата на 3 ученички в Морската градина! Взе им 21 хиляди лева!

23.06.2015 / 14:33 3

Баснословните 21 556 лева завлече „баячка“ от Игнатиево от три ученички. 20-годишната измамница предлагала на хората разваляне на магии и негативни въздействия, чрез баене и изготвяне на амулети.

В рамките на цели две години ромката поддържала заблуждение у три ученички, че има способност да предсказва бъдещето и да предусеща настъпването на нещастия. За услугите си тя приемала както пари в брой, така и скъпи дрехи и бижута.

Врачката започнала да контактува с трите момичета след случайно запознанство в Морската градина, а впоследствие редовно си уреждала срещи с тях по мобилен телефон, като изрично настоявала да не споделят с никого за това.

На всяка от ученичките магьосницата периодично обяснявала, че се е случило нещо непредвидено и са необходими допълнителни средства, за да може да премахне неблагоприятните въздействия.

В някои от случаите тя обещавала на тинейджърките, че дадените пари или предоставените й вещи ще им бъдат върнати.

По този начин тя успяла да завлече наивните момичета и техни родители с 21 556 лева. Делото срещу измамницата бе разгледано във Варненския районен съд по реда на съкратеното съдебно следствие.

С присъда, за извършената измама съдът й определи наказание от 2 години и 6 месеца затвор, като след редуциране с 1/3, подсъдимата следва да изтърпи наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години.

Жената е с чисто съдебно минало, липсват други досъдебни производства срещу нея и през почти целия период на осъществяване на деянието тя самата също е била непълнолетна. Освен това 20-годишната измамница има две невръстни деца, за които се грижи.

Съдът уважи предявения по делото граждански иск на една от пострадалите за причинените й от измамата имуществени вреди.

В тежест на подсъдимата са държавните такси и направените по делото разноски. Присъдата на Районния съд подлежи на обжалване пред ВОС в 15-дневен срок.

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!            


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
1
mopper (преди 7 години)
Рейтинг: 333 | Одобрение: 53
Умни хора на всякъде!
15
4
kris (преди 7 години)
Рейтинг: 235717 | Одобрение: 25077
Ум царува , ум робува , ум патки пасе........
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
2
5
Варна (преди 7 години)
Рейтинг: 92130 | Одобрение: 38205
в крайна сметка познала ли е?
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама