Неделно пиле

25.02.2016 / 11:28 3

Необходими продукти: 

пилешко месо - 1 кг

моркови - 250 г

лук - 3 глави кромид

бяло вино - 100 мл

брашно - 2 с.л.

масло - 50 г

магданоз - няколко стръка

сол

зехтин - 3 с.л.

черен пипер - на вкус

бульон - 150 мл пилешки

Начин на приготвяне:

Обелете и сварете морковите за кратко. Нарежете ги на парчета, а лука обелете и нарежете на дребно. 

Почистете месото, нарежете на порции и оваляйте в брашното. Загрейте зехтина и сложете пилешкото да се запържи леко, като обръщате и от двете страни.

Махнете го в чиния и в същата мазнина сложете лука и сварените моркови. Пържете до златисто, добавете пилето и бульона, разбъркайте, така че да оберете всичко, което се е захванало на дъното. 

Сложете малко масло в соса, подправете със сол и черен пипер и захлупете. Задушавайте до изпаряване на течността и сгъстяване на ястието.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
KrasenM (преди 3 години)
Рейтинг: 994 | Одобрение: 199
Някой знае ли вкусна рецепта за пиле с ориз?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама