Недостиг на персонал в туристическия сектор принуди Министерството на туризма да привлича служители от чужбина без квалификация

19.05.2017 / 15:18 19

Премахнати са всички пречки и е улеснен достъпа за привличане на персонал в туристическия сектор от трети страни - главно жители на Украйна, Молдова, Беларус и Русия. Това се налага тъй като в този бранш има прекалено голямо търсене и недостиг на служители. От друга страна този сезон се очаква голям ръст в туристопотока, около 7-10% спрямо миналогодишния, обясни Валери Симеонов във Варна. 

Премахнато е изискването за диплома, удостоверение за квалификация, или може то да бъде преведено, изисква се само декларация за това, че ще бъдат осигурени необходимите условия на човека, който ще постъпи на длъжност, вече няма нужда и от договор за наем. Това, което ще се изисква от бъдещия работник ще е само и единствено копие от паспорт. Той ще може да си получи визата в 7-дневен срок. Визите, които се издават за хора от чуждестранен произход е за 90-дневен срок. В момента се работи за удължаване на този срок за 5 месеца. Вече няма да е нужно и да има публикация в средствата за масова комуникация, допълни още Валери Симеонов.

Разходите, които ще платят бъдещите служители са 35 евро за издаването на визата и 10-15 евро за застраховка. 

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
7
0
robotron2000 (преди 3 години)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
Девиза на сервиза е: За мерси не ме търси!!
7
0
squeezer (преди 3 години)
Рейтинг: 8735 | Одобрение: 3285
хахах...............хак да им е,така им се пада,дано и не си намерят,не е странно това,май дойде времето да ти се молят работодателите и звънят по няколко пъти да започнеш работа,ДАААА АМАААА НЕЕЕЕ!!!
8
1
sunlight (преди 3 години)
Рейтинг: 8334 | Одобрение: 2044
Толкова безработни ром(к)и има, които не са крадливи и мързеливи, и биха се навили на 500 лв на морето... Ами наемайте тях бе хора.
10
0
Ханк Рум (преди 3 години)
Рейтинг: 15897 | Одобрение: 3222
И този се пише "патриот" ...... !:blink:Да търси работа на мигранти, за сметка на български граждани.
15
0
robotron2000 (преди 3 години)
Рейтинг: 28510 | Одобрение: 5650
Ухилен чакам да видя Целувка украинец да работи за 500 лева или да не му плащат пет месеца заплата...  знаете ли как не си поплюват украинците, и колко заколени свини работодатели ще има!!:dizzy:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама