Недовършеният "Мол Галерия" във Варна става клиника

18.02.2015 / 11:27 17

Новата болница ще е готово до края на 2016-та, инвестицията ще е за около 60 млн. лв, пише "Варна утре".

Недовършеният мол Галерия във Варна ще стане модерна многопрофилна болница за активно лечение, научи Varnautre.bg. В момента текат преговори за покупка на сградата от собствениците на "Сити Клиник", които вече има една клиника в морската столица. Проектът за новата болница включва 120-150 легла и специалности по кардиология, кардиохирургия и онкология. Ще има отделения по урология, гастроентерология, вътрешни болести, гинекология, обща хирургия. 

Във варненската клиника на "Сити Клиник" годишно минават около 80 000 пациенти.  По този показател тя е най-голямата в региона и втората най-голяма в България амбулаторна практика по образна диагностика - скенер, магнитен резонанс, дигитални рентгени, мамографи.

Изхождайки от това собствениците на "Сити Клиник" Илиан Григоров и Андрей Марков са стигнали до идеята за нова болница. Изграждането й в морската столица, самите те анонсираха в интервю за "24 часа" още в края на януари. 

Болницата във Варна ще отвори до края на 2016 г. Инвестицията за нея ще е около 60 млн. лв. Тя е сред топ приоритетите на "Сити Клиник", разказват още Илиан Григоров и Андрей Марков.

Усилията им са насочени и към това до 15 октомври тази година да бъде открита нова онкологичната болница на бул. "Цариградско шосе" в София. В момента сградата там се преустройва и достроява. Само медицинската технология за нея ще струва над 40 млн. лева. Лечебното заведение има амбицията да стане най-съвременната онкоболница в Европа. 

Следете 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook

https://linktr.ee/duvar.kagidi

1
0
karikatura (преди 7 години)
Рейтинг: 449 | Одобрение: 144
По-добре клиника отколкото МОЛ. Дано отворят и една денонощна аптека там , че Варна остана само с 2 на центъра.
Рисувам карикатура по снимка За повече информация
4
0
anonim (преди 7 години)
Рейтинг: 912 | Одобрение: 207
Поне ще се ползва за нещо полезно.
3
3
Elgea (преди 7 години)
Рейтинг: 608 | Одобрение: 198
Горко на такава държава, в която болните / пациентите / са повече от клиентите !
9
3
Уйо (преди 7 години)
Рейтинг: 40721 | Одобрение: 8191
Едно много добро решение. Този мол беше обречен още в началото на строежа му. Когато започна строежа му, инвеститорите искаха да обзщетят всички живеещи в двете панелки с нови апартаменти на друго място но не се получи. Може и това забавяне да е предрешило съдбата му.
5
6
Gogata (преди 7 години)
Рейтинг: 5208 | Одобрение: 598
по добре болници от молове
УМНОКРЕСЛИВИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ ВЛАСТТА! КОЙТО ИМА УМ В ГЛАВАТА СИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНИ СРЕЩУ ТЕЗИ ЛИБЕРАЛНИ БЕСОВЕ. НЕ МОЖЕМ ДА ОСТАВИМ ШЕПА ЛИГЛЬОВЦИ ДА СИ ИГРАЯТ НА ДЪРЖАВА, ДОКАТО ДРУСАТ И РАЗИГРАВАТ КОНЯ НА АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО. ПРАЙДОВЦИ НА ЕКЗИСТЕНЦИАЛНАТА ПУСТОТА.
10
3
Nik (преди 7 години)
Рейтинг: 650 | Одобрение: 165
още едно доказателство, че ни разболяват целенасочено
8
4
Лео (преди 7 години)
Рейтинг: 1656 | Одобрение: 501
Захващат се да строят молове дето не могат да довършат... боже, Българийо... Населението мизерства, вие молове сеете като цветя в градина. Пак добре, че "Сити клиник" могат да оползотворят сградата. Настрана от факта смятам, че ще е нелепо болница да се помещава в сграда, очевидно строена за мол, но това са формалности. Като пациент на "Сити клиник" мога да кажа, че съм много доволен от услугите им и е супер, че откриват още една клиника.
22
2
1007 (преди 7 години)
Рейтинг: 12986 | Одобрение: 4681
добро решение !!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама