Нексо ще съди България за 1 милиард долара

22.01.2023 / 17:19 8

Снимка: Булфото

Нексо ще съди България за 1 милиард долара, колкото са щетите за компанията от акцията на прокуратурата.

Съоснователят на Nexo Антони Тренчев даде първото си интервю в ефира на “120 минути" с водещ Светослав Иванов. Той обяви, че отдавна не живее в България.

"Случващото се в България засяга моя бизнес и житейски планове в много малък аспект.. Действията на българските власти са абсурди, излишни и голяма част от тях - незаконни. Ние ще отговорим по подобавящия начин на това", заяви Тренчев. 

Той отхвърли твърденията, че компанията му финансира терористи и отново ги определи като “абсурдни”. 

“Истината е, че единственото, което сме видели след акцията, са два хвърчащи листа със стандартен текст. Това е, което е показано и на колегите ни, задържани за кратко в София”, каза той. 

По думите му официалните обвинения - неговото и на Коста Кънчев, все още не са връчени. 

Тренчев заяви категорично, че не познава Махмуд Мохамед, който е в забранителния списък на издирвани лица на израелски служби. “Освен това, той не е клиент на Nexo”, уточни той, опровергавайки официалната теза на прокуратурата. 

Тренчев обясни, че Мохамед е правил транзакции в Nexo две години преди да попадне в списъка на издирвани лица. “Ние като институция следим всички входящи и изходящи транзакции на нашата платформа в реално време”, обясни Тренчев. Той уточни, че това е сертифицирана програма, с която се следи дали паричните потоци са чисти, или не.  “Това е възможно само при блокчейн технологиите и криптовалутите”, поясни Тренчев.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
ас (преди 8 месеца)
Рейтинг: 134130 | Одобрение: 21970
а сега Булгария му била виновна. защо не съди и хамериканската прокуратура? и това нахалство е на базата на разкрите му вече опити да котролира българската политика чрез корупция. хора на практика може да се каже че тоя дебил е един от виновните за това че от 2020 нямаме редовно правителство. ако тоя дебил беше невинен и компанията му не финансираше терористи защо си плати засрамен и спря бизнеса си в сащ?
1
0
sn1p3r (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10790 | Одобрение: 1935
Най вероятно и ще я осъдят, както я осъдиха и ще я съдят много други след шумните акции на прокуратурата. Много от акциите, за които каскета се бие в гърдите и 2-3 се хвали по медиите, търпят невиждани провали след време. Но не дават брифинги за провалите си. Скоро няма разберем каква е истинската игра в този случай. Със сигурност не е това, което се тиражира по медиите. Твърде лесно и евтино се разбраха със органите в САЩ. Самото дарение към ДБ си е подсъдно - да спонсорираш такива телетъбиси е антисоциална дейност и престъпление срещу българския народ.  Усмивка)))))))
п-и-к е най-ибрикчийската медия. Ако имаше някаква журлаистическа етика, щяха да забранят недоносчето на Недялко.
1
1
гарфилд (преди 8 месеца)
Рейтинг: 47188 | Одобрение: 15743
За затвора е този.Ще съди България,иначе.
3
5
Серж (преди 8 месеца)
Рейтинг: 115310 | Одобрение: 20355
Ами ще гледат да си избият милионите, дето ги кихнаха на американците...Че и на печалба да излязат...Гняв
1
2
cron1 (преди 8 месеца)
Рейтинг: 64483 | Одобрение: -2932
Полека, да не я осъдите, свине! Всички сте за затвора! Гняв
Марио Кроненберг
4
0
kaka (преди 8 месеца)
Рейтинг: 64832 | Одобрение: 7967
Стига с това съдене на България!!! България сме и ние хората които нямаме отношение нито към съд,нито прокуратура нито депутати.Те сами се избират съдят когото си искат ,а ние само сме рекетирани да плащаме данъци.Това е държавата на тиквата и тиквите така ,че си съди тях и то конкретно прокуратура или съд заради грешките и некъдърността.Да ви платят от огромните си заплати ,а не  смачкания Български народ.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама