Нели Рангелова проплака за бившия си съпруг: Почивай в мир, Капитанов!

04.06.2017 / 22:12 0

Много неща бих могла да напиша! Много снимки да пусна,но това би значило да подхраня жълтата преса отново! Почивай в мир Данчо! Почивай! В мир!! Капитанов!


Това написа преди минути певицата Нели Рангелова по повод кончината на бившия си съпруг - известния джаз тромпетист Йордан Капитанов, видя Пик. Музикантът почина вчера.

Йордан Капитанов, един от най-известните и талантливи джаз тромпетисти у нас през 70-те и 80-те години, почина на 69 години в родното си Велико Търново.

Открива голяма си любов – тромпета – когато е на 10 и скоро попада в популярния в града тогава училищен духов оркестър „Ботевата чета”. През 1971-а завършва музикално училище във Варна и там среща и другата си голяма доживотна любов – джаза. В София свири първо в Ансамбъла на строителните войски, после две години е със „Синьо-белите” и Митко Шерев и в групата „6+1”, в която пее Йорданка Христова.

През 1977 г. започва работа в Оркестъра на БНР под ръководството на Вили Казасян – и остава там до 1990-а, утвърждавайки окончателно името си на най-големия у нас джаз тромпетист.

През 1982 г. Данчо Капитанов се ожени за Нели Рангелова, в деня, в който тя спечели „Златния Орфей“, но бракът им не издържа дълго.

Още в началото на промените Данчо Капитанов заминава за Германия и следващите над 20 години свири в известния оркестър на Фридрихщат палас. После се завърна в родния си град и през последните пет години се опитваше да помага с каквото може на музикантите от местния Духов оркестър във Велико Търново.

Всяка минута очаквай сензационна новина в PETEL.BG!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

Публикувай директно сам без цензура във "Фейсбук" групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама