Немски експерт: Ибупрофенът е смъртоносно опасен

09.10.2019 / 09:10 0

Снимка pixabay

Доктор Свен Готчлинг (Германия) смята, че е възможно да се прибегне до ибупрофен за облекчаване на главоболието от интензивен тип или при болка от спортна травма - но трябва да се приема не повече от три дни. Безконтролната употреба на ибупрофен носи смъртоносни рискове, каза той, предаде zdrave.to.Според лекаря понякога ибупрофенът може да се използва за остра болка. Проблемът е, че много хора го използват при всеки случай на болка - в крайна сметка го приемат твърде дълго или твърде много, без да мислят за дългосрочни щети. Междувременно, отбелязва специалистът, всеки, който редовно се нуждае от лекарства за болка, трябва да се въздържа от лекарства без рецепта. Включително от употребата на ибупрофен.„Прекомерната консумация на ибупрофен е свързана с риск от стомашно-чревно кървене и увреждане на бъбреците. В Германия броят на смъртните случаи от вътрешно кървене в резултат на употребата на болкоуспокояващи се увеличава всяка година “, становището на лекаря се цитира в онлайн портала Фокус.

Готчлинг предупреждава, че при употребата на болкоуспокояващи винаги има риск от пристрастяване. Наличието на такава връзка може да се установи, ако с незабавното прекратяване на лекарството човек има нервни симптоми на липса. Сред тях са безсъние, раздразнителност и тревожност, гадене, дискомфорт и коремна болка,  изпотяване, тахикардия, високо кръвно налягане, диария.
„Никога не приемайте ибупрофен за повече от седем дни“, препоръчва експертът. "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама