Ненчев с тежки думи към Цацаров за подслушването: Вярвам на прокуратурата, но дали вярвам на главния прокурор...

09.12.2016 / 14:11 1

Снимка Булфото

"Надявам се г-н Цацаров да ми отговори в близко време и ще разберем. Мен ме интересува до кого е достигала тази информация и до колко е разпространена", заяви министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев по повод подслушването на телефона му, цитиран от Пик.

Той заяви, че с този телефон е комуникирал с всички колеги, информиран е бил ежедневно и получавал доклади с конфиденциална информация относно националната ни сигурност и нашите съюзници.

"Питам само дали тази информация се съхранява и дали тя е била обработвана и дали тези хора имат същото ниво на секретност като моето. Знаете, че в НАТО се изисква най-високото ниво, всички тези разговори ги водя и провеждам с този телефон", допълни Ненчев.

На въпрос на ПИК как е научил, че е подслушван, Ненчев заяви, че е заподозрял това по време на воденото срещу него разследване, а и от други сигнали. Той заяви, че има СРС-та. Ненчев допълни, че не се страхува от Цацаров, а подслушването му е опасно за националната сигурност. 

Ненчев заяви още, че е отправил това писмо и питане към прокуратурата, тъй като тя води това разследване и за пореден път призова Цацаров да отговори, като подчерта, че вярва на прокуратурата, но друг е въпросът дали вярва персонално на главния прокурор. 

Министърът на отбраната каза още, че има съмнения, че е бил подслушван от самото начало. "Много лесно става. Някой може да е пуснал донос или пасквил и въз основа на този донос да се възбуди някакво производство и да бъдете поставен в този режим. Надявам да разбера кой е разрешил това", допълни Ненчев.  

След изказването на Ненчев, от прокуратурата изпратиха официално становище, в което се казва, че той не е бил подслушван. Ето и пълния текст.

"Г-н Ненчев има качество на обвиняем по досъдебно производство, наблюдавано от Софийска градска прокуратура и по досъдебно производство, наблюдавано от Военно-окръжна прокуратура – София. По нито едно от тях спрямо обвиняемия Ненчев не са използвани Специални разузнавателни средства (СРС) по искане на прокуратурата. Отговорът на всички други поставени от министъра в оставка въпроси се съдържат в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за специалните разузнавателни средства, чийто текстове са общодостъпни". Отвориха къщата, където никой не е живял 30 години: Това, което откриха в нея, наистина ги остави без думи! 

ВЛЕЗ И ВИЖ!

Влез сега в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук" -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

 https://www.facebook.com/groups/157731821468957/

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама  http://petel.bg/advertising-rates.html

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
plabov1080 (преди 9 месеца)
Рейтинг: 40815 | Одобрение: 8685
Не само, че е подслушван ами и наблюдаван...
Напиши коментар

Последни новини
Форум
 

 
Всички права запазени © 2017 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама