Нено Димов за замърсения въздух: Варна до края на годината трябва да излезе от градовете, превишили нормите

05.12.2018 / 17:42 13

"В София въздуха никога не е бил замърсен 12 пъти над нормата. Имаше замърсяване до 5 пъти над нормата. Миналата година по това време е имало по-сериозно замърсяване. Днес ситуацията е по-добра от предишната година. Това разбира се, не значи, че софиянци не могат да се притеснят, не значи и, че сме постигнали чистота на въздуха. Превишенията в Европейското право се дават до 35  в годината. Ако сте постигнали 35 превишения в годината сте изпълнили изискванията на Европейското право. Това, което се случва в София и някои от другите градове е, че ние превишаваме тези 35 пъти. 7 града в страната напускат наказателните измерения, като 7-мия е Варна. Очаква се до края на годината да даде такъв резултат", коментира Нено Димов, министър на околната среда и водите в ефира на "Лице в лице".

"Двата основни замърсители са автомобилния транспорт и битовото отопление. Второто допринася над 50% за замърсяването на въздуха. Той е основния замърсител.", добави още той.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
4
Mercenary (преди 4 месеца)
Рейтинг: 36994 | Одобрение: 12079
Във Владиславово не мирише на печки!
7
1
Mercenary (преди 4 месеца)
Рейтинг: 36994 | Одобрение: 12079
Във Варна мирише на печки само в района под автогарата, до езерото. Там ли живееш?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама