Непълнолетни се признаха за виновни за грабеж, изнасилване и убийство на жена от Провадия, ето какво отсъди съдът във Варна

11.01.2019 / 16:14 10

снимка: btvnovinite.bg, архив

Варненският окръжен съд призна за виновни непълнолетните Станислав М. и Осман Ю., за това че в съучастие са извършили грабеж придружен с изнасилване и убийство на 77-годишна жена от Провадия. Досъдебното производство продължи малко над 1 година, като обвинителният акт беше внесен за разглеждане през декември 2018г.Делото беше решено в едно заседание, което се проведе при закрити врати, каквото е изискването на НПК когато подсъдимите са непълнолетни лица.
Пред петчленния състав двете момчета признаха изцяло фактите и обстоятелствата изложени в обвинителния акт и отказаха да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането на страните за съкратено съдебно следствие. В този случай, според НПК, при  постановяване на осъдителна присъда, съдът задължително намалява наказанието, което е наложил с 1/3. Бяха взети предвид и особените правила в НК приложими при гледането на дела с участие на деца, където също е предвидено редуциране на наказанията. 
Съдебният състав наложи наказание на подсъдимия Станислав М. за извършения грабеж придружен с убийството от 12г. „лишаване от свобода“, което намали с 1/3 до размер 8 години. По обвинението в изнасилване беше определено наказание от 8г. „лишаване от свобода“, което беше редуцирано с 1/3 до 5г. и 4 месеца. 
На подсъдимия Осман Ю. съдът наложи наказание за извършения грабеж придружен с убийството „лишаване от свобода“ за срок от 10г., а за изнасилването 8г. „лишаване от свобода“, които намали с 1/3 или съответно 6г. и 8 месеца и 3г. и 4 месеца. 
Непълнолетните подсъдими ще търпят най- тежките от така определените наказания в Поправителен дом за непълнолетни при Затвора във Враца.  
Предвид факта, че с едно деяние двете лица са извършили няколко престъпления, съдът увеличи най- тежките им наложени наказания с по 2 години „лишаване от свобода“. 
Времето, през което подсъдимите Осман Ю. и Станислав М. са били задържани под стража ще бъде приспаднато. 
Варненският окръжен съд осъди двамата непълнолетни, чрез своите законни представители солидарно да изпратят на четиримата граждански ищци – децата и внуците на жертвата - обезщетения за нанесени имуществени и неимуществени вреди в размер на общо 575 069лв.
Припомняме, че според обвинението на 22 ноември 2017 16-годишния Станислав М. и брат му – 14-годишния Осман Ю. извършат грабеж в дома на 77-годишна самотно живееща жена, който бил придружен с изнасилване и завършил с убийство. Според обвинението деянията са извършени с изключителна агресия, бруталност и жестокост. Жертвата е открита мъртва няколко дни по-късно на 25-и ноември 2017г. а открадната сума при грабежа е 69лв. 
От събраните материали по делото е видно, че двамата извършители имат множество криминални и противообществени прояви. От години за тях липсват семейни грижи, като двамата са били отглеждани от баба си и дядо си.
Присъдите могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен срок от днес. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
този (преди 1 ден)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И от мен!!!!!!!!!!!!!!
3
0
дядо (преди 1 ден)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Какви непълнолетни, това са цигански нерези!
9
0
Смърт (преди 3 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Да  ,оберат ,  изнасилят и убият на съдията МАЙКА МУ , че да видим какво е наказанието ТЪПАНАРИ ПРОДАЖНИ .
20
0
КАЛАШНИКОВ (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
На бесилото мамка им циганска!!!
11
0
n (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Тези са същите като биячите на воения,нагли и безскрупулни,и сега само по осем години,защо не за всяко деяние да лежат по отделно с натрупване,както е в Америка.Нали искаме като тях да сме демократи. 
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Грабеж, изнасилване и убийство - 5 годинки. Значи след 3 години е навън.
2
0
Дейба (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Що се случи така ве брат?
8
1
TAHTO 3A (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
TAHTO!!!Hau-6AP3O!!!BEZ PROCES!!!ГнявГнявГняв
21
0
Герб-цигани (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СМЪРТ и от мен за гнусните същества !!!
20
0
1 (преди 4 дни)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
СМЪРТ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама