Неприятна развръзка на един благороден опит за помощ: Инвалид напусна сам дома за стари хора във Варна, за да пие

25.07.2018 / 13:51 8

Помните ли бездомника инвалид, който лежеше безпомощен на кашони под едно дърво във Варна? Да, вероятно го помните, защото покъртителните кадри на измъчения човек обиколиха медиите и социалните мрежи.

Мнозина читатели на „Петел“, както и на други издания, които разказаха за случая, се почувстваха съпричастни със съдбата на този човек и изрекоха гневни думи по отношение на институциите, които трябва да се грижат за хората в неравностойно положение. Оказа се обаче, че може би и съчувствието, и гневът май са били малко прибързани.

Безпомощният Светлозар Антонов отново е на улицата, при това по силата на свое собствено решение. След като медиите показаха незавидното му положение, община Варна се намеси и го прие веднага в дома за възрастни „Гергана“.

Той обаче го е напуснал по една твърде неприятна причина – там е категорично забранено пиенето на алкохол, а инвалидът иска да пие. Това разказа Varna24.bg, позовавайки се на варненка, която е била ангажирана с каузата да се помогне на Светлозар. Тя го видяла в района на пазара в ж.к. „Чайка“.

Неприятното продължение на историята е потвърдено и от директорката на Дом "Гергана" Нели Вълева:

"За съжаление въпреки огромните грижи, които положихме за Светлозар, той взе пенсията си преди няколко дни и тръгна. Първо направи опит да избяга, два пъти си тръгваше и стигаше до някъде, а сега му обяснихме, че щом не желае да е тук може да ползва три месеца отпуск, преди да вземе окончателно решение. Обясни, че смята да живее на квартира при някаква жена.

Имаше кардиологичен проблем, веднага беше заведен на преглед, след това на хирург, за да се погрижат за раната, с която го приехме. Доколкото разбирам, той има проблеми с алкохола, а аз съм забранила категорично употребата на алкохол в дома. Често му осигурявахме цигари от персонала. Като го приехме му осигурихме дрехи, всеки ден имаше човек, който да го къпе и бръсне. За съжаление през цялото време се държеше ужасно с персонала и беше агресивен. Единствено с мен спазваше някакво благоприличие. Доколкото разбрах, след като си е тръгнал оттук е имало някакво спречкване, бил е обезобразен, но нищо повече не зная. Надяваме се щом времето захладнее инстинктът за самосъхранение и разумът да надделеят и да се върне тук, където се полагат грижи за него", разказа г-жа Вълева пред Varna24.bg.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама