Невероятната история на брокера Ивайло, който откри във Варна майка си след 30 години раздяла! Всичко се случи след публикация в "Петел"!

12.06.2015 / 17:52 4

Няма книга, няма филм или театрална постановка, която може да предостави толкова невероятни перипетии, както драмата на истинските човешки съдби и истории.

Разделени за 30 години родители и техният син се намериха, благодарение на публикация в „Петел“.

„Здравейте, пиша ви по повод вашата публикация в Petel.bg на 09.06.2015. Изказвам хиляди благодарности. На следващият ден се свързаха с мен и намерих билогичните си родители. Ако не бяхте вие вероятно нямаше да ги открия. Не вярвах, че това може да се случи след толкова години търсене".

Това ни написа преди около час 30-годишният Ивайло.

На 9 юни този месец, излезе статия, базирана на съобщение от фейсбук. В него става ясно, че мъж на 30 години издирва биологичните си родители, тъй като е бил осиновен на 4 годишна възраст. 

Съобщението гласеше „Търся майка си Ана! Някой знае ли нещо за нея?Осиновен съм от дома във "Виница". Името на майка ми е Ана Иванова Кирова, предполагам от Провадия. Благодаря на всеки, който ще сподели публикацията ми", апелира Ивайло в групата "КЪДЕ СИ?" във Фейсбук.

Три дни по-късно, мъжът, който живее в София, ни потърси, за да изкаже искрена и дълбока благодарност, защото е намерил родителите си.

Оказало се, че един от читателите ни е стоял заедно с биологичния вуйчо на Ивайло, когато е прочел в „Петел“, че племенникът му търси биологичното си семейство.

Нямало е как да стане грешка, защото всички посочени данни съвпадат. Веднага се свързват с младия мъж, след което дават телефона и на майка му.

Жената е потресена от радост. И двамата със сина й заплакват от щастие, когато се чуват.

Уговарят се да се видят тази неделя във Варна, където живее сега първото му семейство. 

Майката – осиновителка, която е отгледала Ивайло нямала нищо против тази среща, дори щяла и тя да се види с варненците.

При посрещането ще го чака и брат му, който сега е на 35 години. 

Историята на Ивайло

Ивайло Анов Киров е роден е на 30 март 1985 година в Провадия. На 5-месечна възраст е бил оставен във варненския Дом „Майка и дете“.

На две годинки претърпява операция на сърце заради междукамерен дефект. След това всички осиновители, които идват да си търсят дете в дома, вече го подминават. Никой не е искал оперирано дете, и то със сърдечен проблем, разказва Ивайло. 
Щастието обаче му се усмихва. Веднъж момчето пожелало да се поразходи извън дома, придрижено от една от сестрите. Тогава го забелязала жена, която изобщо нямала намерение да става осиновител. Просто дошла от София във Варна по лична работа. Но когато го зърнала на улицата, толкова го харесала, че веднага поискала да е неин син. И така станало. Преместили се в София. На майката помагала сестра й, за да не гледа детето сама. И така вече Ивайло е 30 годишен. Със здравето е добре, имал е малко проблеми само до 10-годишен. Заради операцията на сърцето не може да извършва тежка физическа работа, защото медицинското удостоверение го спира. Иначе няма проблем. Затова е брокер в агенция за недвижими имоти и е доволен от професията си. 


Причината за раздялата

Винаги неудобният въпрос „Защо биологичната майка е оставила детето си?“ изниква и в тази история. Двамата с Ивайло вече са се разбрали. Жената е обяснила с болка, че при неговото раждане семейството е било в затруднено  финансово положение, а той е бил вече трето дете. За да спаси него и останалите от мизерия, майката го оставя в дома. След това цял живот се опитва да го намери, но вече не знае къде. 
Днес всичко това е забравено и простено, а животът е изживян с благодарност и радост до паметната среща, която ще се случи тази неделя във Варна. 

Следете всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
5
lazar (преди 4 години)
Рейтинг: 899 | Одобрение: 149
поздравления! радвам се за вас

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама