Ние не сме туземци, не ни натрапвайте морала си

24.06.2015 / 14:46 3

Васил Василев, "Преса"

Ваши Превъзходителства,


С облекчение прочетох, че сред вас няма нито един посланик на съседна или близка до нас по култура и обичаи страна. Няма ги колегите ви от Гърция, Сърбия, Румъния, Русия, Македония, Турция, Украйна, Чехия и т.н. Очевидно това, което се опитвате да ни натрапите, не съвпада с нравите и морала в тази част на света. Подобни нравоучения не са ни по вкуса. Ние не сме туземци, които вие благосклонно колонизирате и цивилизовате.


Понеже мисля, че сте минали границата на приличието, следва да ви припомня, че някои от вас трябва да се срамуват да ни учат на толерантност. Когато техните правителства са подкарвали евреите си към крематориумите, нашият народ, единствен в Европа, ги е спасил. Не ни учете и на себеуважение, ние сме по-стар народ, държава и цивилизация от почти всички вас и сме се запазили благодарение на уважението към ценностите си.


Преди да говорите за противодействие на дискриминацията, обърнете внимание на 900-те организации в Съединените щати, членовете на които и днес претендират, че белите са висша раса, т.е. черните са низша. Проверете също дали вашите колеги в Саудитска Арабия, Пакистан и Египет са рекламирали „Рияд Прайд“ или „Кайро Прайд“.


Питам се дали със същия патос ще защитавате и гладните участници в „София Повърти 2015“, когато излязат на улиците в началото на зимата. Мизерстващите у нас са хиляди пъти повече от гейовете, човешките им права са химера, дискриминацията към тях е тотална. Не заслужават ли много повече те вашата подкрепа?


Ваши Превъзходителства, вие представлявате влиятелни държави, наши съюзници и приятели. Затова ще посоча и теми, по които ваши колективни становища биха били от несравнимо по-голяма полза - опитите за етническо противопоставяне и разчистване, имигрантите, съдебната система, колосалните загуби, които ни нанасят разни инвеститори и лобита в енергетиката, корупцията, изсичането на горите и климата, рисковете пред България...


Ще ни помогнете изключително много, ако се спрете върху тях и формулирате общото си непредубедено мнение.

*Авторът е предприемач, основател на Съюза на работодателите в България и председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама