Николай Денков отряза Румен Радев. Отива с Тагарев на срещата на върха в НАТО

21.06.2023 / 21:18 6

Снимка: Булфото

Президентът Румен Радев бе отрязан от министър-председателят Николай Денков за това кой да води българската делегация във Вилнюс на срещата на върха в НАТО. Кабинетът реши там да отидат самият Денков и военния министър Тодор Тагарев, пише "Стандарт".

Министрите приеха няколко точки, свързани с войната в Украйна и предоставянето на оръжие на Киев. Министрите оттеглиха и програмата за превъоръжаване на армията, която бе внесъл в Народното събрание служебният кабинет.

Правителството одобри състава на българската делегация за Срещата на върха на страните-членки на НАТО на 11-12 юли 2023 г. във Вилнюс, се казва в съобщение от Правителствената информационна служба.

Министерският съвет на Република България прие решение за определяне на състава на българската делегация за участие в срещата на държавните и правителствените ръководители на страните-членки на НАТО на 11-12 юли във Вилнюс.

В ръководената от министър-председателя акад. Николай Денков делегация за Срещата на върха са включени и министърът на отбраната Тодор Тагарев, заместник-министърът на външните работи Тихомир Стойчев и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Срещата на върха ще се проведе на фона на радикално променената стратегическа среда на сигурност, породена от непровокираната и несправедлива война на Русия срещу Украйна, която е грубо нарушение на установения международен правов ред и удар срещу съществуващата архитектура на сигурност.

Основните резултати от срещата на върха във Вилнюс, свързани с продължаването на политическата и практическа подкрепа на Алианса за Украйна, надграждането на решенията за засилване на сдържащия и отбранителен потенциал на Алианса и приемането на нов ангажимент за инвестиции в отбраната, са приоритет на изпълнителната власт и са в компетенциите на ресорните министри.

Ангажиментите засягат пряко управлението и осъществяването на държавната политика в областта на външната политика и международните отношения, както и в областта на отбраната и общото ръководство на Въоръжените сили.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
Марио (преди 1 годинa)
Рейтинг: 18668 | Одобрение: 3588
Сложиха си шушумиги, предатели,  сега  наблюдаваме как ни вкарват във война!Гняв
5
2
kris (преди 1 годинa)
Рейтинг: 351357 | Одобрение: 57522
Двама пидали там ще бъдат лика прилика с останалите гейьове.....!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
1
2
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 51450 | Одобрение: 6530
Скоро няма да пътуват заедно,ще имат Карантина от посолството!!!:'(
2
3
Серж (преди 1 годинa)
Рейтинг: 174565 | Одобрение: 34415
Много взе да си вярва това безгръбначно...Болест
2
1
kjk (преди 1 годинa)
Рейтинг: 51450 | Одобрение: 6530
Връща си за унизението с папката!!! АнгелчеАнгелче:devil:
3
4
cron1 (преди 1 годинa)
Рейтинг: 87918 | Одобрение: -9227
Правилно - тази среща е на НАТО, а Радев е анти НАТО и няма работа там! Гняв
Марио Кроненберг

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама