Николай Малинов: Най-хубавото е, че Путин прави разлика между българските власти и българските граждани

09.12.2019 / 09:24 2

Кадър бТВ

Продължавам да твърдя, че съм обиден и възмутен от обвинението за шпионаж. Аз съм български патриот. Идеите, които споделям, се споделят от над 1 милион българи. Единственият, който може да ме нарича шпионин, е българският съд. Прокуратурата трябва да отговори за скандала. Русофилите в България сме милиони и явно всички сме шпиони. Това каза в сутрешния блок на БТВ председателят на движение "Русофили" Николай Малинов, който коментира изказването на руския президент Владимир Путин, че България умишлено бави строежа на "Турски поток", пише новини.бг.

"Русия продължава да иска да развива добросъседски отношения с България, за разлика от някои български действия. Темата с руския газ е въпрос на Министерски съвет и министерствата. Те трябва да го решават. Проблемът е много по-глобален. За мен най-важното от изявлението на Владимир Путин за "Турски поток" е, че той разграничава българските власти от българските граждани. За мен това е победа на движение "Русофили". Всички изследвания показват, че повече от половината граждани обичат Русия и искат да имаме нормални и добросъседски отношения с нея. В движение "Русофили" организираме изложби, концерти, семинари. Нищо шпионско. Някои от членовете на движението искат да станем партия, но аз не съм сред тях", разкри Малинов.  

Той говори и по темата за изгонения български дипломат от Русия. "Всичко е въпрос на математика. Щом ние сме изгонили дипломат, Москва също ще изгони. Аз винаги ще отстоявам и защитавам интересите на България. Ще настоявам за намаляване на напрежението, защото от ескалацията губи България. Срещата на Борисов с руския посланик беше адекватна. Българските власти трябваше да реагират, но самите детайли на срещата не мога да коментирам. За мен трябва да гледаме на нещата по-глобално. Ние наистина се намираме в "мозъчна смърт". Това е видно от действията на Турция. САЩ зарязаха кюрдите и оставиха само газирани напитки в базите им. Относно твърденията, че Русия е имала шпионски лагер в Алпите, това е едно уж журналистическо разследване, в което няма нито едно доказателство. Същата работа като при мен. Хвърлят се някакви обивнения за шпионаж, но реално няма абсолютно никакви доказателства. Не познавам г-н Емилян Гебрев и не мога да коментирам темата за неговото отравяне. Не мога да кажа дали Владимир Путин ще посети България. Ако помогна да помогна по някакъв начин за такава визита, ще го направя", категоричен бе Николай Малинов.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
3
Варна (преди 2 месеца)
Рейтинг: 69407 | Одобрение: 35392
както трябва ние да правим разлика между руските власти и руските граждани. това ли е най-важното какво мисли Путин?
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама