Николай Малинов изригна в ефир: Пеевски е дясната ръка на Цветан Василев!

11.09.2019 / 08:33 0

Редактор: Александър Тодоров

e-mail: alexander_todorov_petel.bg@abv.bg

Кадър: БТВ

В студиото на „Тази сутрин” по БТВ гостува председателят на движение „Русофили” Николай Малинов. Той коментира обвиненията срещу него за престъпление срещу Република България – шпионаж в полза на Русия в 10-годишен период и пране на пари.

Ето част от това, което заяви Малинов:

„В Библията и по Закон те съдят по делата, там където има такива дела, нека някой ги покаже, защото аз се съмнявам. Аз мога да искам Вятърни мелници да направя, за да издавам дейността си.

Всички идеи, в каква степен са изопачени или неизопачени в изявлението на Прокуратурата, аз ако имах притеснения, нямаше да ги държа тези документи. Аз нямам тайници, имам само явници.

Русофилството, на което съм се посветил, е планетарна идея, нещо много голямо, много важно.

Дали съм получавал пари от Русия?

Когато издавах „Дума”, получвах пари за статии от „Росийская газета”, и съм си плащал дънците. Няма нещо, което да не е минало през мен по медийни проекти и за реклама, с договори и данъчни проверки, и да не е приключило законосъобразно.

От 14-15 години съм приятел с Константин Малофеев. Ние имаме едни и същи идеи. От него не съм получавал пари.

Това че мои партньорски фирми са получавали кредити и са ги връщали, и как са ги връщали, нямам представа.

Да, аз запознах Малофеев с Цветан Василев, това лошо ли е. Василев потърси контакт с мен, когато бе останал на улицата, защото имаше опасност за живота му и можеше да изгуби семейството си. Искаше да го свържа с влиятелни кръгове от Русия. Оттам нататък какво се е случило, не ме интересува.

Аз се чувствам омерзен, оскърбен, излъган и измамен от Цветан Василев. Заради това, че не завършихме медиен проект. Заради това, което направи с мен в ТВ 7.

С Цветан Василев ме запозна Сергей Станишев в неговия кабинет, когато ставах издател на „Дума”. Не искам повече да коментирам Цветан Василев, не желая да се връщам към него. Познавам и Делян Пеевски, той е дясната ръка на Василев. Но не искам повече да коментирам.”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама