Николай Слатински: Мангъров и Първанова накараха България да е някакъв абсурден вариант на Швеция

14.10.2020 / 13:20 2

снимка Николай Слатински, фейсбук

Някъде си имат „Роберт Кох“. Някъде властта е в непрекъснат диалог с учените, специалистите, професионалистите, експертите. Опитва се да вникне в техните аргументи, старае се дори да овладее техния език. Не импровизира, не имитира дейност, полага максимални усилия да контролира ситуацията, да минимизира или поне да намалява рисковете.
У нас пети месец вече властта е изоставила напълно всякаква политика спрямо вируса, като премахва и минималните мерки за превенция, с което разчиства пътя му към ескалация; тя смачка професионалистите и ги накара да говорят това, което тя иска да чуе и да оценяват ситуацията така, каквато тя иска ситуацията да бъде; превърна се в един неудържим в промиването на мозъците хибрид на Мангъров и Първанова, накара България да бъде Швеция на Балканите, но по един абсурдно побългарен вариант на презрение към носещите маски страхливци.

Това коментира Николай Слатински на страницата си във фейсбук.

Ето как продължава коментара му:
Властта у нас непрекъснато демотивира хората да спазват елементарни мерки за защита, смята ги за паникьори, парадира по тръмпанарски с неглижирането на вируса и аз дори си мисля, че тя вярва, че вирус няма и не може и да има, а ако все пак някъде в нарцистичното си подсъзнание и допуска, че вирус има, то го смята за по-безвреден от грипа.
Това по-горе са двете крайности на поведението на властта - там и тук. Те отговарят и на въпроса каква е нашата власт и защо е такава родната ни действителност.
Така само расте цената, която ще платим за изпускането на вируса от контрол. И цената ще я платим ние, обикновените българи. За властта ще има и най-скъпите, и експерименталните лекарства, и най-доброто обслужване, докато за нас може да не се намери място не само в интензивните отделения, но и въобще в болниците.
И е вероятно безпощадно ясно да се окаже, че има нещо по-опасно от ковид-вируса – властта. Нашата власт.Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
1
читател (преди 1 годинa)
Рейтинг: 1731 | Одобрение: 366
Този пост на мухлясалия Слатински е пълен буламач. Объркани тези и никаква логика. И как събра властта с Мангъров и Първанова....смехории.Деменцията не прощава.
1
2
4udovi6teto (преди 1 годинa)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Ай ся, Мангъров бил виновен. Напротив, хората му вярват, обичат го и чакат неговите обосновки. А на тоя калпав х.й вълната му пречи...Ангелче
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама