Николай Стайков: Едно от най-важните антикорупционни решения на кабинета "Петков" е изгонването на руските дипломати

05.08.2022 / 17:54 6

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

кадър бТВ

Кабинетът "Петков" сам себе си натовари с огромни очаквания за спряване с корупцията. Има две важни неща - одита на "Балкански поток". Това донякъде беше направено. Надявам се да е стигнало времето да се направят проверки по тази тема. Вече има информация, че има огромен брой дребни нарушения. 

Това коментира в ефира на бТВ Николай Стайков от Антикорупционния фонд.

Другото нещо е изгонването на 70-те руски дипломати. Може да се окаже, че точно това решение на правителството, може да се окаже най-голямата му антикорупционна мярка, защото това са механизъмчета през различни малки хора на голямото влияние, посочи той.

При управлението "Петков" има огромен брой теми, свързани с корупцията, които са повдигнати, но малък брой от тях са завършени, защото няма законова структура. Има една малка, но важна промяна - даване на свобода на европейските прокурори, които ще разследват. Ние няма да видим бърз резултат, но ще е важно вбъдеще и вече голумите играчи много внимават в областта на европейските проекти, посочи той.

Има едно много важно решение, което се взе - закриването на спецпрокуратурата, допълни той.

Имаме две големи критики обаче . Едната е по отношение на Българската банка за развитие. Нямашие пълно проследяване на финансовите потоци, за да се види кои са облагодетелстваните. Там трябва да се направи задълбочено проследяване. Другата тема, по която правителството не се справи е МРРБ, който е най-големия разпраделител на публичен ресурс, посочи той.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
0
ас (преди 1 седмица)
Рейтинг: 107373 | Одобрение: 19808
серж ама от новите анимациони герои на времето поне ги правиха да приличат на хораУхилен.
10
0
Off Road (преди 1 седмица)
Рейтинг: 6095 | Одобрение: 1665
Доста превратно тълкуване на факти, но лесно обяснимо - Николай Стайков е кавалер на награда на Държавния департамент. Освен това, чертите му напомнят за една вродена болест с чести ментални смущения.
5
3
Серж (преди 1 седмица)
Рейтинг: 54013 | Одобрение: 7063
По физиономия ми прилича на анимационен герой, но не се сещам на кого....:wassat:
12
3
danx12n (преди 1 седмица)
Рейтинг: 14228 | Одобрение: 3023
Тоя мъпет е обективен и независим журналист, колкото аз съм китаец. Тоя Антикорупционен фонд наиатина се бори с корупцията, колкото аз се боря за т.нар. ЛГБТ права. 🙂 Всичко създадено и подкрепяно от соросоидите /респ. американците/ е измама която се е накичила с гръмки имена. Демократична България - нито са демократи, нито за интересите на България работят. Правосъдие за всеки - НПО което е пълно с костоваци измамници, крадци, схемаджии. Юлия Берберян е сред най-големите. Антикорупционен фонд - грантаджии и марионетки на олигарха Прокопиев пременени като журналисти. Продължаваме промяната - тук коментара даже е излише. АЕЖ - там няма нито един европейски журналист /от друга държава/, всички са българи и зависими, на определени хранилки. RWB - НПО което се използва като политически инструмент и за манипулации, цяла България стана свидетел и умря от смях, как във времена на брутална цензура, същите поставиха България с цели 21 места нагоре по свобода на словото. Фактчек - инструмент за налагане на цензура и правилното мнение. 🙂 Всичко създадено и подкрепяно от соросоидите /респ. американците/ е с 🎭 маска, а зад маската - уродливо лице. 
"𝗲𝘂𝗿𝗼𝗮𝘁𝗹𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗳𝗿𝗲𝗲𝗱𝗼𝗺 𝗮𝗻𝗱 𝗶𝗻𝗱𝗲𝗽𝗲𝗻𝗱𝗲𝗻𝗰𝗲 𝗮𝗿𝗲 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲 𝗽𝘂𝗿𝘀𝘂𝗶𝘁𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗺𝘂𝘀𝘁 𝗯𝗲 𝗽𝗮𝗶𝗱 𝗲𝘅𝗽𝗲𝗻𝘀𝗶𝘃𝗲𝗹𝘆" - обясни робовладелецът на освободения роб, докато му прибираше къшея хляб от ръцете
5
3
Серж (преди 1 седмица)
Рейтинг: 54013 | Одобрение: 7063
Поредният тъпандурник...Голямо борене на корупцията падна, голяма работа...Като погледне човек, кого назначиха за областен на Варна....:devil:
5
0
ас (преди 1 седмица)
Рейтинг: 107373 | Одобрение: 19808
тоя дебил пък от къде изплува? първо няма такова нещо като балкански поток тази глупост която построи боико борисов е турски поток. второ какво има изгонването на руските дипломати с корупцията при условие че повечето корупция идва от хамериканското посолство. ако тоя дебил се бореше против корупцията това щеше да го знае. ама ако си хамерикаснки антикорупционе фонд явно се бориш само с корупцията за която ти кажат от сащ. трето и един любопитен факт турция не транзитира газ. турция копува всичкия газ които идва от новата траба и после го продава с надценка.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама