Николай Василев: Държавата е като заседнал асансьор, нуждае се от сериозен ремонт

11.06.2023 / 19:17 4

снимка: Булфото

Икономистът Николай Василев коментира в предаването "120 минути" по bTV актуалната икономическа обстановка в страната.

"Държавата през последните години прилича на един заседнал асансьор във всички сфери. Държавата се нуждае от сериозен ремонт, каквато визия традиционно липсва", каза той.

След това подчерта, че годините от 2019 до 2024 са добри за икономиката. „Можехме и трябваше да имаме излишъци или поне балансирани бюджети“, каза Василев.

Василев добави, че трябва да вървим към балансиран бюджет. „Неголямо перо е съкращение на администрацията. В администрацията към този момент има 12 000 незаети бройки. Какво пречи някой да ги премахне? Ако големите инфраструктурни обекти се постоят чрез концесии – магистрали, летища, пристанища, жп обекти и ВиК обекти, няма да има нужда от милиардни капиталови разходи. С концесии може да се построят за един мандат. Управляват ни леви популисти“, каза той.

Надявам се пенсиите да продължават да растат както растяха през последните години като резултат от по-висок икономически растеж, БВП и по-добра събираемост. През последните две години пенсиите пораснаха рязко, но за сметка на вземане на по-голям държавен дълг, реализиране на рекордни бюджетни дефицити и авансово харчене на парите от Плана за възстановяване за социални цели. Те се похарчиха за пенсии“, заяви Василев.

Според него през последните две години заради погрешната бюджетна политика се е завъртял хаос с това, че дефицитите постоянно са по-големи отколкото трябва.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
kris (преди 8 месеца)
Рейтинг: 327323 | Одобрение: 50973
Значи джуджето ще опрая държавичката....Ами тя Държавата България отдавна е абдикирала и е под чужда власт....! За какво ломоти и за какво се бори този умирисаан пигмей.....??
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!
4
1
maximin (преди 8 месеца)
Рейтинг: 10098 | Одобрение: 1908
 Българския Мъск ,който ще ни изстреля като ракета в небитието!
2
2
MrBean (преди 8 месеца)
Рейтинг: 129232 | Одобрение: -1628
...и така е асансьора откакто дойдоха юпи/дупи на НДСВ.
3
1
Off Road (преди 8 месеца)
Рейтинг: 20591 | Одобрение: 5376
Не бих си поверил асансьора на леворъчко като теб, Ники.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама