Николина Ангелкова: Няма нужда от предсрочни избори, коалицията е стабилна

03.11.2018 / 19:39 19

Коалицията е стабилна. Има ръст на икономиката, имаме глад на кадри. Достигнахме 116 милиарда лева БВП, което надмина очакванията ни. В туризма отново имаме рекордни резултати. Само за първите шест месеца на тази година приходите са от порядъка на 5 милиарда и 700 милиона лева.

Това коментира министърът на туризма Николина Ангелкова в предаването "Офанзива" по Канал 3.

,,Виждате и проектобюджета - там са поети всички ангажименти, които сме заложили в управленската ни програма. Има много повече средства за образованието - над 500 милиона лева. Има повишение и на учителските заплати. Правителството спазва управленската си програма и разчитаме на това да може да се работи. Сега не е времето за предсрочни избори, защото те биха довели до спад в инвестициите, спад в доверието. А и вече са стартирани реформи, които трябва да се изпълнят'', допълни Ангелкова.

,,За нас е важно да постигнем целите си. Със сигурнот има някои противоречия. В крайна сметка е важно, когато има диалог, всичко да се изчисти'', посочи още тя.

Министърът посочи, че за следващата година са предвидени около 12 милиона лева за реклама на туризма у нас.

,,Много голямо предизвикателство е проблемът с кадрите в туризма. В случая образованието е ключов приоритет на кабинета. В тази насока трябва да се правят непрекъснато инвестиции. Голяма част от този бюджет оказва въздействие върху туристическия продукт'', сподели Ангелкова.

Относно чуждестранните работници в туризма Ангелкова сподели, че по-лесното наемане на сезонни работници от трети страни вече е факт.

,,Това лято над 7700 са били сезонните работници в сектор Туризъм. Това са хора основно от Украйна, Молдова и Беларус. Да, искаме да ги мотивираме и те да се реализират тук, но това е и работа на фирмите, на работодателите. България все пак е пазарна икономика'', каза министърът.

,,Отдавна е време да определим статута на специалните курорти. Всъщност дали сме възможност на местната власт да могат продуктово да районират националните курорти по тяхна преценка. Например, кметът на Балчик да каже дали курорт Албена да бъде ваканционно селище за семействата'', завърши Николина Ангелкова.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
12
2
Рекардио (преди 4 години)
Рейтинг: 167 | Одобрение: 57
Стабилна е като оградата ои границата...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама