Никой не ще летището в Балчик, последно кацнали Дядо Коледа и Снежанка

29.12.2014 / 19:00 3

Няма шанс авиобазата в Балчик да стане рентабилно пасажерско летище. Това коментира кметът на града Николай Ангелов, запитан дали има движение около тази идея.

През последните две години няма никакво движение, една част от мястото продължава да е в активите на летище София , а друга – към Министерство на отбраната. На този етап, чрез мобилни митнически екипи се обслужват малки самолети, до 19 места. Това обаче са епизодични кацания, предаде Радио Варна. 

Близостта с аеропортовете във Варна и Констанца е причина военното летище в Балчик да не може да стане гражданско, с цялата необходима инфраструктура и съпътстващи дейности. Проблемът е, че няма инвеститор.

Разчетите на представители на аеродрума в Цюрих, които са имали интерес към концесията на летището в София, показват, че авиобазата в Балчик не може да се натовари така, че да стане печеливша аерогара.

Последният  малък самолет, който кацна, бе на 23 декември с пасажери Дядо Коледа и Снежанка, които за втора година изненадаха децата на военнослужещите. През октомври 2014-а правителството промени от публична в частна държавна собственост статута на 15 военни имота с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната и Българската армия и разреши те да бъдат продадени. Един от имотите е в местността Летището в Балчик – поземлен с площ 65 674 кв. м, застроен с 10 сгради, данъчна оценка 572 123.50 лв. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
Кубрат (преди 8 години)
Рейтинг: 272 | Одобрение: 42
Летище! Балчик! Не щат! Аз ше го вземам.Давам 1 стотика и ше плащам евентуални данъци нали! Аз ше го оправя...

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама