Нинова: Готови сме да поемем подадената ръка на учени, интелектуалци и общественици от "Единение"

22.01.2020 / 15:47 1

Готови сме да поемем подадената ръка на учени, интелектуалци и общественици от "Единение". Това написа лидерът на БСП Корнелия Нинова в профила си във Фейсбук, пише "Епицентър".

 

В разработените от "Единение" анализи и предложения за решения има сериозен потенциал за развитие на страната. Описаното състояние на държавата е вярно, но не можем да останем на равнището на констатациите. Ако стоим загледани само в партийните си интереси, ще пропуснем възможности за България, добавя в заключение тя, цитирайки пасажи от излязлата вчера позиция на учени и интелектуалци, начело с акад. Воденичаров.

Ето я и цялата публикация на Нинова:

Готови сме да поемем подадената ръка на учени, интелектуалци и общественици от "Единение"

Ако стоим загледани само в партийните си интереси, ще пропуснем възможности за България

Вчера сдружение "Единение" излезе с обръщение към българите. Нека чуем призива на учени, общественици, интелектуалци, бизнесмени и 32 граждански организации:

"Управлението е превърнато в политическо празнословие, самохвалство, дори с откровени лъжи и снимки с чуждестранни лидери, които все по-очевидно и активно се възползват от безволевото българско правителство...


Не можем – и нямаме време и право – повече да търпим драматичната неадекватност и безпомощност на политическото управление.
Сегашната българска демокрация не предлага решения – изборите, все по-манипулирани, не водят до никаква промяна."

"Държава, в която с капачки се купуват кувьози за новородените и с есемеси – дефибрилатори за болниците, е държава без управление."

" Държава с такива равнища на управленски произвол и всеобща корупция не е правова държава.

Държава с всички тези недъзи не е европейска държава."

 

В разработените от "Единение" анализи и предложения за решения има сериозен потенциал за развитие на страната. Описаното състояние на държавата е вярно, но не можем да останем на равнището на констатациите. Ако стоим загледани само в партийните си интереси, ще пропуснем възможности за България. В обществото ни, в партиите, сред безпартийните има много умни, подготвени и почтени хора. Те се чувстват отхвърлени и ненужни. Нека им дадем възможност. Нека се обединим без ревност за авторство на идеи или претенции за лидерство на процесите. Както казват "Единение" в обръщението си:

"Бъдеще имат само народите, които не търпят безобразията, лъжата, кражбата, управленската безпомощност. Народите, които реагират!"

Ние сме готови да поемем подадената ръка на учени, интелектуалци и общественици, да направим среща, да обсъдим проблемите и да намерим добрите решения за България.

 

Инициатива „Единение“ излезе вчера с Обръщение към нацията, в което бие камбаната, че „държавата се разпада, нацията е сред най-бързо изчезващите в света, доходите са унизителни, икономиката е инерционна и зависима.“ 

 

Според учените управлението е превърнато в политическо празнословие, самохвалство, дори с откровени лъжи и снимки с чуждестранни лидери, които все по-очевидно и активно се възползват от безволевото българско правителство.

Не можем – и нямаме време и право – повече да търпим драматичната неадекватност и безпомощност на политическото управление, пише още в позицията на Единение.

Сегашната българска демокрация не предлага решения – изборите, все по-манипулирани, не водят до никаква промяна.

Затова обявяваме, че преминаваме към поредица от активни действия за спасяване на България, добавят интелектуалците в писмото си, публикувано вчера.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама