Нинова: Мобилните оператори да бъдат блокирани в съда заради увеличението на цените

04.02.2024 / 14:12 2

Снимка Булфото, архив

Районен съд Пловдив обяви за нищожна клаузата за увеличение цените на мобилните услуги. Макар и само на първа инстанция, решението е показателно. Докато бях министър на икономиката и индустрията издадохме заповед, с която блокирахме поисканото тогава увеличение за две години. Съдът потвърди на две инстанции нашата заповед, предаде varna24.bg. Това заяви Корнелия Нинова и добави:

Днес министър председателят Денков и министър Богданов отказват правителството да предприеме мерки. На мое парламентарно питане премиерът защити  мобилните оператори като каза, че това били нормални търговски отношения. Не, не са нормални. Това не е свободно договаряне а заробване на клиента. Не само ние, но и съдът потвърди, че става дума за неравноправни клаузи в договора. 

Има и европейска директива, която казва, че всеки потребител може да се откаже от услугата без да плаща неустойки. А в България ако се откажат трябва да плащат неустойка. Това е абсурд. И още нещо: цената се вдига автоматично с ръста на инфлацията, а заплати, пенсии, обезщетения никога не се увеличават автоматично. Не може да се разчита на сглобката да ни защити от произвола на монополисти и корпорации. 

И понеже искаме да живеем в правова европейска  държава, ви призоваваме: да блокираме мобилните оператори в съда. Подавайте масово жалби в районните съдилища в цялата страна. Да изправим срещу ограбването и лобисткото правителство силата на правото и закона. Те са на наша страна.За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
cron1 (преди 2 месеца)
Рейтинг: 79534 | Одобрение: -8676
Това е безобразие - в целия ЕС цените падат, само в БГ се качват! КЗП да ги глоби с по 100 милиона €! :dizzy:БолестГняв
Марио Кроненберг
3
0
kjk (преди 2 месеца)
Рейтинг: 36321 | Одобрение: 4106
Тия мобилните (И не само ТЕ), за какво ги пуснахме,да ни слугуват или да ни ограбват???Болест:pinch::woot:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама