Нинова: Оставките в ГЕРБ са политически фалш и лицемерие! Кога ще видим политик в затвора?

28.03.2019 / 16:35 7

Редактор: Виолета Иванова

e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова даде преди минути ексклузивен коментар за случващото се в ГЕРБ и оставките след "апартаментгейт".


"Тези оставки са политически фалш, защото са опит да се потуши скандала, но всъщност Цветанов напуска парламента с тежки съмнения за поличитечски рекет, за лобистки закони, може би за данъчни престъпления. А остава лице на кампанията и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ. Това е политическо лицемерие", каза тя в предаването "Плюс минус" по "Нова телевизия".

"ГЕРБ постигнаха едно съвършенство, в кавички, корупцията вече да е заложена в закона, нарушенията на изборните правила да са заложени в закона. Приемат се лобистки закони или в интерес на фирми, или в интерес на управляващата партия. Нашето мнение, е че законът трябва да е над всичко, да не е в услуга на една или друга партия. Затова поискахме да се смени ЦИК. Нашите опоненти казаха - защо като БСП има мнозинство, вие сте я назначили. Но тук става въпрос за принципи, за върховенство на закона, независимо коя партия управлява и кой е в опозиция. Няма да оправдаваме загуба или победа с това, но правилата трябва да са равни за всички", каза тя.

"За Йончева - всеки е невинен до доказване на противното. Нейният случай не е равен с този на Цветанов. Не знам дали ще има наказателно преследване за злоупотреби с финанси, със данъчни престъпления, с пране на пари. Всеки е невинен до доказването на противното. От морална гледна точка Елена не е била управляваща сила по време на обвинението. Законът за Артекс е приет по време на управляването на ГЕРБ. Цветанов е поискал проверки на фирмата. Тук въпросът е, че има злоупотреба с власт. Че докато управляваш се възползваш от това. Че упражняваш политически рекет върху фирми.

Стои много интересен въпрос - как точно КОНПИ ще разследва Цветанов и другите от ГЕРБ, след като самият й председател има съмнения, че има такива апартаменти. Не може управляващо мнозинство - дали ГЕРБ или друга партия, да си назначава комисията, която ще го проверява него. Разликата е в това дали си управляващ и зллоупотребяваш с власт", каза още Нинова.

"Ние твърдим, че това е модела на управление ГЕРБ. Какво става с министър Нанков? Слезе от поста и стана заместник-министър. Дадоха 1,350 милиарда на строителни фирми. Отстраниха Московски, пак по морални причини, отиде в Черноморска банка. Не може оставката да значи край. Трябва разследване. Оставките имат смисъл ако променят нещо, ако се вземе урок. Но 10 години гледаме един и същи филм - корупционен скандал, оставка на някой, и се продължава по същия начин. Докато упвавляват, правят закони в полза на фирми, тези фирми им се отблагодаряват. Натискат фирми, апартаменти купуват, некачествено строителство. Хора загинаха на пътя. Има ли наказание за това? Кога един полотик ще влезе в затвора? Има реална отговорност - направил си това, ощетил си държавата или хора, понеси си отговорността", категорична е опозиционерката.

Тя говори и за европейските избори. "Наша победа над ГЕРБ там означава оставка на правителството и предсрочни избори в България. Така че ние двете неща ги обвързваме. Трябваше Цветанов да напусне изцяло политиката, за да се върнем в парламента. Те ще разберат какво ще им донесе оставането му на самите избори. Олигарсите си поръчват закони, политиците им ги изпълняват. Леви и десни правят безпринципни съюзи, всичко е: "дайте ние в политиката да оцелеем, а народът каквото ще да става". Ние от БСП от 3 години се борим с това", коментира още Нинова.Съобщете ни, ако видите грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


"Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
MrBean (преди 1 годинa)
Рейтинг: 33578 | Одобрение: 5073
А знаете ли колко кладенци имаха тези външнотърговски дружества и не за вода а за нефт?
33
27
motoristka (преди 1 годинa)
Рейтинг: 71701 | Одобрение: 34551
Полтици в затвора ще видим, когато ги стигнем... китайците.. , че и румънците.... :'(
Минусите от троловете, потвърждават правотата на написаното! :)
22
5
Морски (преди 1 годинa)
Рейтинг: 19070 | Одобрение: 7080
Политици в затвора ще видим,когато народът се събуди и грабне сопата!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама