Нинова: Ще искаме актуализация на бюджета по отношение доходите на хората (видео)

11.01.2019 / 10:22 7

Снимка Булфото

Минаха само 10 дни от началото на тази нова година, но те показаха нестабилност, несигурност, растяща бедност, корупция и некадърност на управлението.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в изявление от името на партията от трибуната на Народното събрание, пише новини.бг.

Растящата  бедност през тези  дни се прояви, защото икономически необоснованото  увеличение на ток и вода практически изправи  хиляди семйества пред невъзможността  да оцелеят през зимата.  Българи се отказват от топлата вода като услуга през 21 век.  Фирми започват да фалират заради цената на промишления ток.

Докато хилядите български семейства получиха честитки за Коледа с по-скъп ток,  5 фирми получиха огромен коледен подарък - над 1 милиард лева  за строителство на магистрали. Тези пари се раздадоха извън закона без обществени поръчки, каза Нинова.

По какви критерии ги избрахте, уважаеми управляващи, попита лидерът на БСП.

По думите на Нинова време е да се назоват имената на олигархическите обвързаности. Тя посочи че 1 милиар и 350 милиона лв за пътно строителна техника за получили Хидрострой, Трейсгруп, Пътстрой 92, Главболгарстрой. Вярно ли е,  че вече има преведени аванси на тези фирми, посочи Нинова.

Според нея  ярък пример за некадърност е преминаването към електронни винетки.

Светът и Европа вече разполагат с изкуствен интелект, правителството на Бойко Борисов не може да въведе електронни винетки, каза Нинова.

Настояваме КЕВР да влезе в ролята си на истински регулатор, допълни Нинова. Ще искаме актуализация на бюджета по отношение на доходите на хората, каза Нинова.

 

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама