Нинова: Управляват ни ГЕРБ и ДПС. Патриотите са статисти

28.02.2019 / 12:25 8

„С това мнозинство парламентът не е средство за правене на политика. Той е средство за авторитаризъм, за потъпкване на парламентаризма, лобистки закони и задкулисни договорки. Стоейки вътре, ставаме съучастници в това“, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в студиото на БНТ, предаде 19 минути.

Тя е на мнение, че управляващите са нестабилни и нямат кворум без Марешки, а всяко тяхно ключово решение ще зависи от гласовете на ДПС. Нинова заяви категорично, че БСП няма да се върне в парламента.

Според нея БСП, като опозиция, си е свършила работата – да посочва грешките и да дава алтернатива. „26 часа говорихме и давахме аргументи, но не бяхме чути. Истинските решения бяха взети в 12 часа през нощта, скрито, в стаите на парламентарните групи. По думите на самия г-н Цветанов, той е поискал от ДСП подкрепа, за да не падне правителството. От друга страна ДПС са поискали завишаване на критериите за преференциите. Това не е начинът на правене на политика“, категорична е Нинова. По нейните думи е станало ясно, че истинският крепител на властта е ДПС, а патриотите са просто статисти. „Не е ставало дума за интересите на гражданите, правата, прозрачността на изборния процес, а за партийните интереси“, подчерта тя. Лидерът на БСП попита възможно ли е да се защитават с плам две напълно противоположни решения, в рамките на няколко часа, след обаждане отвън.

„Президентът върна ИК със същите мотиви, като нашите. Когато отнемаш граждански права, е логично хората, които защитаваме тези права, да говорим еднакво. Изборният кодекс е надпартиен“, подчерта Нинова. Тя припомни, че дори и час не e минал от обявяването на ветото, когато ГЕРБ казаха, че няма да го приемат. „Какъв е смисълът БСП да влиза? Националният съвет на партията реши левицата да се върне в парламента, когато се отменят всички гласувания в Изборния кодекс през онази нощ – машинно гласуване, преференции, да може резултатът да се обжалва пред ВАС, решенията в комисиите да не се взимат от една партия“, каза още тя. Нинова обясни, че няма значение дали БСП ще присъства на ветото или не, защото се броят гласовете против. „Ние подкрепяме президента и няма как да обърнем резултата“, обясни председателят на БСП.

„Цветанов днес поканил Сидеров, Валери Симеонов и ВМРО, за да ги убеждава да гласуват против президента. В управляващото мнозинство няма единство. В същото време Цветанов казва, че коалицията е стабилна. По-лошо – Атака и ВМРО казват, че могат да си променят мнението, но при поставени условия да се вдигне бариерата 5% за български парламент, 7% за европейски. Отвориха тезгяха отново. Не искаме да сме част от това“, категорична е Корнелия Нинова. Тя подчерта, че дневният ред на хората е съвсем различен. „Малките аптеки затварят, пак пожалиха големите и натовариха малките, някак между другото мина, че четирима души се самозапалиха, какво става с пенсионната реформа? Всичко това тече около нас. Правителството, в лицето на Министерството на образованието и здравеопазването обезобразяват децата ни. Анкета – момиче, момче или друго, трябва да попълват децата, а от днес има и нова листовка, с инструкции от Министерство на здравеопазването“, коментира Нинова.

По повод командировките на народни представители Нинова е категорична, че не може с народни пари да се ходи на изложение за лоб и риболов. „Сега ръководители на 5 отдела от Народното събрание са в Мароко за обмяна на опит. Това е пак с народни пари. Не може така“, посочи тя."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
4
чака-рака (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
герб стоят на власт щото хората не искат да ги управлява бсп..също така патриотите плашат народа с дпс дпс плаши своите си избиратели с тях и тн..всички са анти дпс и всички им се отчитат..ако това не е театро ти си пътник без билет ша знаиш..
6
11
чака-рака (преди 1 годинa)
Рейтинг: 5177 | Одобрение: 1372
таз почва да става смешна..ами ти душо къде си в схемата..да не си мислиш че народа ще ви търпи комунистическото театро  завинаги ?? честно казано не виждам как бесепе ще управлява близките 20 години 
8
8
Ко? Не! (преди 1 годинa)
Рейтинг: 2175 | Одобрение: 715
То на всеки поне средно интелигентен му е ясно, че има негласна договорка между ГЕРБ и ДПС да не си бъркат по дупките. Имат взаимна изгода и често общи интереси. Но и лицемерието на другарката колхозничка е покъртително. Ако случайно спечели избори ще има най-много 80-90 депутата. И с кого ще управлява тогава? Ами и тя с ДПС. Така че със селските хитрини да ходи на село.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама