Нинова нападна ГЕРБ заради санкциите към Русия

04.03.2020 / 11:43 1

Какво може и не може българският парламент решават единствено Конституцията и законите на страната. Очевидно ГЕРБ не критикува нашето предложение за отпадане на санкциите срещу Русия по същество, но търсят причина да го отхвърлят и я намират в процедурни хватки. Това заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод предложението на левицата санкциите срещу Русия да отпаднат.

Тя припомни, че и в други ситуации парламентът се е произнасял по важни теми , като дори е задължавал Министерския съвет : През юли 2018г. внесохме предложение по тема, която и до днес е актуална – приема на бежанците в страната.

Нинова допълни информацията по темата с коментар във Фейсбук:

"БСП предложи България да не подписва двустранни споразумения за връщане на мигранти и прием на бежанци, а ГЕРБ отново бяха против. На мое питане дойде г-н Борисов и Народното събрание се произнесе по този въпрос с решение. Тогава не казахте, че се бъркаме в изпълнителната власт и ограничаваме правомощията на Министерския съвет. Нещо повече – задължихме Министерския съвет да не изразява позиция преди одобрение от парламента. Това е логично – над всичко в парламентарната република стои българският парламент, така че този ви аргумент не тежи.

Това, че Съветът на Европа приема решение единодушно пречи ли на българския парламент и на българския министър-председател да изразят националната позиция на България? Фактът, че се иска пълно единодушие в Съвета не означава, че България не трябва да има собствена позиция по важни международни въпроси. И двата аргумента на ГЕРБ са несъществени. Очевидно сте против нашето предложение, кажете си го директно, за да знаят всички – и българските граждани, и нашите партньори в Европа, и международната общност, но да се знае кой предлага и кой решава."

 

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
Варна (преди 1 месец)
Рейтинг: 71754 | Одобрение: 35639
харакирито на БСП край няма. пак с глупости се занимават. вместо да кажат че ще вкарат Боко в падиза и да спечелят от раз изборите тръгнаха крим да признават на путин.
НАЙ-ВРЕДНИЯТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРАТЕН В ДУПКАТА!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама