Нинова оспорва оценката на "Дупката" във Варна (видео)

11.10.2018 / 21:06 16

Остра реакция на Корнелия Нинова след решението на правителството да даде 43 млн.лв. за  терен във Варна, известен като „Дупката”. Той е собственост на бившия депутат от БСП Георги Гергов и общината иска до го купи. Нинова твърди, че сделката е задкулисна, а цената - завишена, съобщава "Нова телевизия". От общината отхвърлиха обвиненията.  

 

Реакцията на лидера на червените дойде от социалните мрежи. Нинова заподозря социалиста Георги Гергов в пореден опозиционен залп срещу нея. А правителството - в задкулисна сделка с Гергов. Според Нинова цената на сделката била завишена четири пъти. 

"По информация, включително и на наши общински съветници, тя е на завишена цена. Оценявам го като част от задкулисието. От това да смесваш политика с бизнес. И да се харчат обществени ресурси за частни интереси", е мнението на Нинова.

Не на това мнение обаче е председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов. По думите му цената на сделката е за цялостен инвестиционен проект, който предстои да бъде реализиран, а не само на цената на земята. 

“Сделката, която се коментира, не е за конкретен терен. Тя е по отношение на 100 % от капитала на търговско дружество ЦУМ - ВАРНА АД. Не смятам, че днешната или тазседмичната сделка е форма на задкулисие. Напротив - тя е разрешение на един дългогодишен проблем, който има Варна“, каза председателят на Общинския съвет във Варна Тодор Балабанов.

Теренът в центъра на Варна, по-известен като "Дупката", днес се ползва като паркинг. Причината е спрян строеж на търговски център, който започнал през далечната 1986-а година. По-късно "Дупката" става собственост на дружество на бившия червен депутат Георги Гергов. От години Община Варна иска да закупи терена, за да го присъедини към пешеходната зона в центъра на морската столица.

 “Мястото е емблематично за Варна. Искаме да подобрим средата там. Имаме нужда от този терен, който трябва да се превърне във визитка на града ни“, допълни още Балабанов.

В официална позиция за NOVA от финансовото ведомство обясниха, че на правителството било предложено да одобри допълнителен трансфер по бюджета на Община Варна в размер на 43 млн. лв. във връзка с решаването на дългогодишен инфраструктурен проблем, свързан с терен в централната част на града. 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
2
Христо Ангелов (преди 1 месец)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
БРАВО НА ДРУГАРКАТА НИНОВА . ОЩЕ ЕДНА ПРЕДПОСТАВКА ЗА ОСТАВКАТА НА БОРИСОВ . ДАВАЙ ДРУГАРКО, ЧЕ ЕЛЕКТОРАТ НЕ ТИ ОСТАНА ДА ТЕ АПЛОДИРА И ПОДКРЕПЯ. ЦЕЛОКУПНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ НА БЪЛГАРИЯ ГО УМОРИ. ДЕЛИТЕ СЕ ПО ЦВЯТ ШМЕКЕРИ, АМА НЯМА КОЙ ДА ВИ ВЯРВА ОСВЕН ГЛУПАЦИТЕ.ВСИЧКИТЕ СТЕ Я ДЕЦА, Я ВНУЦИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ ИЛИ НЕУДОВЛЕТВОРЕНИ КОМСОМОЛЦИ БЛИЗАЧИ НА ПАРТИЙНИ ЗАДНИЦИ
2
0
Чичо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Якодуха, я се замисли, дядо ти докато си е пиел виното, къде е била баба ти. Ухилен
2
0
от дупка в дупка (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
алооо, Балабанов и аз продавам една дупка около метър широка и 20 см дълбока на ул Беласица зад Билла,ако имате интерес до рибната борса има още няколко...дупки де!!!
0
6
якошиба (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ДО СЕЛЯНИНА НИКИ -АЗ СЪМ ИЗРАСЪЛ В ГРЪЦКАТА МАХЛА И ДА ИМАШЕ КИНО И 3 КЪЩИ ПРЕД НЕГО НА МЯСТОТО НА ФЕСТИВАЛНИЯ И МОЖЕШ ДА ПИТАШ БАНИЦАТА ОТ ГРЪЦКАТА МАХЛА ЗАЩОТО ИМА 3БЕЛЕГА ОТ ДУПКИ ПО ГЛАВАТА КАТО МУ ПАДНАХА КЕРЕМИДИ ОТ ТИЯ КЪЩИ КАТО БЯГАХМЕ ПО ПОКРИВИТЕ НА ТИЯ КЪЩИ КАТО НИ ПОДГОНИХА МИЛИЦИОНЕРИТЕ ЗАЩОТО ГЛЕДАХМЕ КИНО БЕЗ ПАРИ ПО ДЪРВЕТАТА ДО КЪЩИТЕ А КАФЕТА ДЕТО НАРИЧАШ КЕБАПЧИЙНИЦА БЕ ОТЛЯВО НА ФЕСТИВАЛНИЯ ДО ВХОДА НА МОРСКАТА ГРАДИНА А ДО КИНОТО ЛЯТНО РЕПУБЛИКА ИМАШЕ МНОГО ГОТИНО БАРЧЕ НА ВТОРИЯ ЕТАЖ А ИНАЧЕ ЦЪРВУЛ КО ШИ ТА ОТВАРЯМ КО ИМАШЕ НА МЯСТОТО НА ЧЕРНО МОРЕ САМО ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ В ДУПКАТА В КОЯТО ИМАШЕ ВОДА КАТО ЕЗЕРО СМЕ ПЛАВАЛИ С ЕДИН ГОЛЯМ СТИРИОПОР А ИНАЧЕ ДЯДО МИ СИ Е ПИЕЛ ВИНОТО В МАКДОНАЛДСА КОЙТО Е БИЛ КРЪЧМА И Е ХОДИЛ ДА ЧУКА БАБА ТИ НА ВТОРИЯ ЕТАЖ НА МАКДИНАЛДСА ИЛИ ОТСРЕЩА ХЕПИТО И ДВЕТЕ МЕСТА СА БИЛИ БАРДАЦИ СЪС СЕЛСКИ КУРВИ
5
0
Чичо (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Якодуха, наистина си много тъп. Тези сърцераздирателни истории можеш да ги разправяш на баба си. Нормално е заради някакъв проект да се събарят стари къщи. Колко къщи събориха тиквите заради безумния  и корупционен проект "бул. Левски"
6
0
НИКИ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
 ЯКО ШИБАНИЯ, НА МЯСТОТО НА ФЕСТИВАЛНИЯ НЯМАШЕ КЪЩИ, А ЛЯТНО КИНО И ЕДНА КЕБАБЧИЙНИЦА  ДО СЛАДКАРНИЦА БУДАПЕЩА. КАТО СИ ТОЛКОВА ЗНАЕЩ ПИШИ КАКВО ИМАШЕ НА МЯСТОТО НА  СПОРТНАТА ЗАЛА И ХОТЕЛ ЧЕРНО МОРЕ. ???Усмивка
9
4
якошиба (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А НИКОЙ НЕ КАЗВА КАК ВЗРИВИХА ХУБАВИТЕ КЪЩИ ОКОЛО ГЛАВНАТА КОМУНИСТИТЕ И ПРАТИХА СОБСТВЕНИЦИТЕ В ПЕТЛЕШЕВ С ПО ЕДНА ПАНЕЛКА И ПИТО ПЛАТЕНО -АЗ БЯХ ПРЕД КИНО РЕПУБЛИКА И  ГЛЕДАХ КАТО ВЗРИВЯВАХА А РОДИТЕЛИТЕ НА АВЕРА МИ ПЛАКАХА И ПОСЛЕ БАЩА МУ ПОЛУЧИ ИНФАРКТ И ПОЧИНА ЕЙ ТАКА СЪБОРИХА КОМУНЯГИТЕ НА МНОГО СТАРИ ВАРНЕНЦИ КЪЩИТЕ И НА МЯСТОТО НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ И ФЕСТИВАЛНИЯ
3
5
Real Deal (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ако ще и за 100 млн лева да я купят, само да оправят центъра.
6
1
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Саша , благодаря за оценката ти ! И като потвърждение ще допълня ::: ТИКВАТА ДАВА 40 млн.:'( за дупката ! А за сравнение ЦЕЛИЯ РЕМОНТ НА БУЛ " ЛЕВСКИ" Е ОЦЕНЕН НА 80 млн:'( , а за ВСИЧКИ ОТЧУЖДЕНИ ПО ПРОЕКТА ЗЕМИ СА ИЗПЛАТЕНИ 30 МЛН :'(
2
0
някой (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Саша, а къде е твоето мнение по написаното, не по това на коментарите, било то и на един и същ човек. Защото дали е така или не, има доста логика в мнението му.
9
1
Саша (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Бай Хой, басирам се, че няма нещо, което да не знаеш!!
9
3
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
спИцЕалнУ за импексовия минусослагач ::::  А, и да не забравя – реалната стойност на парцела от 2,5 дка е не повече от 1 млн лв. Даже и това е много, с оглед на археологията под него, която ще блокира всякакви строителни намерения на когото и да било за каквото и да било. Там и дървена външна тоалетна няма да може да се сглоби. 
11
2
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
[justify]Тези дни се оказа, че Гергов, явно уплашен да не го сполети съдбата на други по-незначителни честни и почтени български капиталисти, е решил да си продава бизнеса. Отишъл при Пеевски, който измислил гениална схема – държавата, община Варна и община Пловдив купуват три от четирите актива на Гергов (ЦУМ, Пловдивския панаир и Дупката), а четвъртият, курорта “Слънчев ден” остава директно за Пеевски. Стойността на първите три актива се завишава, за да покрият и сметката за четвъртия, който остава за Пеевски без последният да плати и една стотинка. Всички са доволни – Гергов си получава парите и се пенсионира спокойно, Пеевски получава курорт без пари, общините получават активи, платени с парите на държавата, а държавата, в лицето на ГЕРБ и Обединените помияри получава пълна подкрепа от ДПС за кворума в парламента и гласуването на важните закони до края на годината.[size=2][font=Merriweather-Bold]– Всъщност всички се облажват, а народът и гражданите пак остават с пръст в устата? те разГЕРБиха България !!![/font][/size][/justify]
7
1
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ИНТЕРЕСНО ЗАЩО НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА , ЧЕ #КОЙ Е ЗАКУПИЛ ФИРМАТА ОТ ГЕРГОВ И МАЙ СЕ ГЛАСИ ДА ПРОДАВА ВСИЧКО , ДА КАПИТАЛИЗИРА , РАЗПЛАЩА И ДА СЕ ОТТЪРВЕ ОТ "МАГНИТА" !
9
1
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ОЦЕНКАТА НЕ Е НА ЗЕМЯТА , А НА БАЗА БЪДЕЩИ ПЛАНОВЕ ! КАКВО МОЖЕ БИ ЩЯЛ ДА БЪДЕ НАПРАВИЛ НЯКОЙ НЯКОГА !!!!
12
2
БАЙ ХОЙ (преди 2 месеца)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
АМИ ПРОСТО ТИКВАТА ДАДЕ НА СВИНАРЯ ЕДНИ ПАРИ ОТ НАШИЯ ДЖОБ ЗА ДА СПРЕТНЕ ВЪТРЕШЕН ПРЕВРАТ - ТОЙ ГО УМЕЕ ! РАЗЦЕПИ РЗС И КУПИ ЯНЕВ , РАЗЦЕПИ ББЦ И ПРАТИ БАРЕКОВ НА ПЛАТЕН ВОАЯЖ , РАЗЦЕПИ АТАКА И ВЪРЗА ПЕТ ДЕЛА НА ШИЯТА НА БОЛЕН .... !
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама