Нивото на река Камчия в областта е спаднало с 6 см

14.03.2018 / 10:41 0

Снимка Булфото, архив

Нивото на река Камчия, която минава през територията на Варненска област, е спаднало с 6 см. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна оперативният дежурен при Областна администрация. Според оперативните данни обстановката в областта към момента е нормална и няма сведения за аварии или проблемни места при водоемите. Общините не са докладвали тази сутрин за извънредни ситуации.

Язовирите се изпускат контролирано съгласно инструкциите и няма опасност за населението, допълниха от администрацията. По данни на Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна към 09.00 часа днес яз. ,,Георги Трайков“ (Цонево) в община Дългопол е спаднал с 4 см спрямо вчера, продължава контролирано изпускане през основен изпускател – 39,4 куб. м/сек. Наличният обем е 283 000 000 куб. м, свободен обем – 47 000 000 куб. м. Понижение на водното ниво се наблюдава и при яз. „Елешница“, който също е на територията на община Дългопол, като продължава контролирано изпускане през основен изпускател – 4,2 куб. м/сек.

В община Долни чифлик – яз. „Долни чифлик“ се изпуска контролируемо, язовирите ,,Горен чифлик“ и ,,Пчелник“ не преливат и към момента не е необходимо изпускането им. В община Провадия няма преливащи язовири. На територията на дирекцията няма постъпили данни за аварийни ситуации и по отношение състоянието на реките. Днес ще се извършват довършителни дейности по почистването на речното корито на река Камчия при местност „Пода“, за да се осигури проводимост на реката.

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2018 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама