Нивото на река Камчия в областта е спаднало с 6 см

14.03.2018 / 10:41 0

Снимка Булфото, архив

Нивото на река Камчия, която минава през територията на Варненска област, е спаднало с 6 см. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Варна оперативният дежурен при Областна администрация. Според оперативните данни обстановката в областта към момента е нормална и няма сведения за аварии или проблемни места при водоемите. Общините не са докладвали тази сутрин за извънредни ситуации.

Язовирите се изпускат контролирано съгласно инструкциите и няма опасност за населението, допълниха от администрацията. По данни на Басейнова дирекция „Черноморски район“ – Варна към 09.00 часа днес яз. ,,Георги Трайков“ (Цонево) в община Дългопол е спаднал с 4 см спрямо вчера, продължава контролирано изпускане през основен изпускател – 39,4 куб. м/сек. Наличният обем е 283 000 000 куб. м, свободен обем – 47 000 000 куб. м. Понижение на водното ниво се наблюдава и при яз. „Елешница“, който също е на територията на община Дългопол, като продължава контролирано изпускане през основен изпускател – 4,2 куб. м/сек.

В община Долни чифлик – яз. „Долни чифлик“ се изпуска контролируемо, язовирите ,,Горен чифлик“ и ,,Пчелник“ не преливат и към момента не е необходимо изпускането им. В община Провадия няма преливащи язовири. На територията на дирекцията няма постъпили данни за аварийни ситуации и по отношение състоянието на реките. Днес ще се извършват довършителни дейности по почистването на речното корито на река Камчия при местност „Пода“, за да се осигури проводимост на реката.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама