Норвежки учени алармират: Един от най-токсичните и опасни продукти в света е сьомгата
Редактор: Виолета Иванова
e-mail: violeta_ivanova_petel.bg@abv.bg
Снимка pexels.com
Един от най-токсичните в света хранителни прокукти е сьомгата, отглеждана в изкуствена среда. Това съобщиха учени от Норвегия, пише poplawok.ru.
Ученият Курд Одекал обясни, че неествените условия на отглеждане на рибата способствват за разболяването й с най-различни инфекции. Тези зарази се предават и на хората, ако хапват сьомгата сурова, както например се приготвя сушито.
Изследването на норвежкия учен е подкрепено и от френския токсиколог Жером Рюзен. Според данните на французина сьомгата съдържа пет пъти повече токсични вещества отколкото всяка друга риба в света.
Превод "Петел"
Читайте больше на http://www.poplawok.ru/news/23573.html
За реклама в "Петел" на цена от 60 лв без ДДС/30,68€ на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

14
0
