Нов чадър създава номенклатура като в комунизма в България! Общинарите няма да обявяват имотите си, а чистачките да

19.12.2018 / 14:24 12

Снимка: архив, Булфото
Заради местните избори догодина управляващите разпъват чадър над общинските съветници, като ги вадят от списъка на публичните личности. Така те няма да декларират имущество и интереси - свои, на съпрузите си и на хората, с които живеят без брак, пише "Сега".

В същото време дори най-дребните държавни служители ще останат задължени всяка година да се отчитат имат ли яхти и самолети.

Само общинарите, при които корупционният риск е сериозен, а често партийните черни каси се пълнят през тях, няма да подават декларации. Те и в момента са освободени - веднага след като в началото на годината влезе в сила антикорупционният закон, той беше променен и действието му спрямо общинарите беше отложено за следващия мандат.

Под законовите поправки, предложени от ГЕРБ и ДПС, са се подписали юридическото острие на ГЕРБ и шеф на правната комисия Данаил Кирилов и колегата му от ДПС Хамид Хамид. Това е втори законопроект за КПКОНПИ, който Кирилов успява да произведе в рамките на седмица. С първите се заобикаля Тълкувателното решение на Върховния касационен съд, което обвързва гражданската конфискация по стария закон с изхода от наказателните дела. Тези поправки вече спешно минаха на първо четене. И вече има нови предложения.

Привилегията на общинските съветници се прокарва с абсурдния мотив, че комисията няма капацитет да ги проверява.

"С добавянето на тази категория лица ще се блокира системата за деклариране на лицата, заемащи висши публични длъжности, без да са преценени разходите за реализацията на този вид дейност, като използваните средства ще надвишат значително ползите. Ще са необхoдими много повече човешки и материални ресурси, които ще са значителни, в сравнение с постигане на някакъв конкретен положителен резултат", пише в мотивите на двамата законотворци.


 

 

 

Всяка минута очаквай новина в PETEL.BG!

Публикувай директно всичко в групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко интересно!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg 24 часа в денонощието! 

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
1
СОЛОМОН (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ВЕЧЕ Е СИГУРНО ,ЧЕ ГЕРБ Е МАФИЯ  .
2
0
1 (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КОЕТО ЗНАМ СЪСЪ СИГУРНОСТ / ДА СЕ ВЗЕМАТ ЖИЛИЩАТА НА НАРОДА / ЗА 100 2500ЛВ СИ ВЪН СЪС СИНДЖИРИ КАТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ УБИЙЦИ / ЗАПОМНЕТЕ ТОВА / 100%  Е 
7
0
шекспир (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"има нещо гнило в България!",много взе да намирисва около управниците,близки на власта хора станаха мнооого богати от далавери с общински имоти и държавни поръчки.....на народа ще му писне,има "душички" които печелят десетки хиляди на месец от преотдаването под наем на общински обекти и други подобни....за сметка на всички нас!!!
13
0
bum bum (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
ЕБАСИ ПОТЪПВАНЕ НЕ ПРАВАТА НА ХОРАТА ,ЕБАСИ МАФИЯТА !!! И ЦЯЛА СОФИЯ СА С МАФИЯТА И ГЕРБ !!! СМЪРТ АЗ СОФИЯ,ПРОТЕСТИ,БОМБЕНИ ЗАПЛАХИ И ПАЛЕЖИ !!!
14
0
трагедията е пълна (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Трябва да се вдигаме отново. Отдавна не се търпи този двоен стандарт.
12
0
до кога..... (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Радвай се "народе",гласувай пак за мутроландия за да ви вземат и това,което е останало!И, това ли ще приемем,даже и децата ни ще прибират и бият,а това,което са окрали няма да афишират?!Цял свят ни се сме и подиграва,закон и за въздуха,който дишаме ще изкарат,а ние пак роби ще си траев)!
6
0
qwerty (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Мечешка услуга. За премълчаното избирателите сами ще се досетят.
11
0
клюкар (преди 3 седмици)
Рейтинг: 3003 | Одобрение: 1488
Нищо не се е променило Сега всички си крият доходите Горят дребни риби
аз
5
0
Това е (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
М А Ф И Я ! ! !
5
3
Варна (преди 3 седмици)
Рейтинг: 44361 | Одобрение: 23056
отвън идва, ама не от Запад ами от Южната ни съседка Турция, където успешно бе въведана диктатура и хората са щастливи, въпреки че обедняха 5 пъти за 2 години и продължават надолу. 
ОСТАВКА НА ПОРТНИХ И ЦЕЛИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ!
13
0
ГГГ (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
а можеби това идва от вън .Нашите политици нямат толкова акъл и кураж да направят нещо подобно ако нямаха уверението от западните ни партьори че няма да им бъде търсена отговорност .
29
0
БАЙ ХОЙ (преди 3 седмици)
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Добре дошли в МУТРОЛАНДИЯ !!! "КОГАТО ВЛАСТТА ИЗДИГА КОРУПЦИЯТА В ПРАВИТЕЛСТВЕНА ПОЛИТИКА , ПРАВОТО Е БЕЗ ВЛАСТ!"
Напиши коментар

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама