Нов експеримент на Петел.бг! Кал извира от плочките пред община Варна

06.01.2015 / 10:17 10

Евгения Иванова

Плочките пред община Варна са разбити, хлътнали и клатещи се. Те бяха подновени през 2011 г., както се случва често преди поредните местни избори. Година след това обаче отново бяха разбити и махнати, за да се разшири автобусната лента. Още три години след ремонтирането им те отново плачат за възстановяване. Дали обаче „плачат“ е точната дума, е спорно. От фугите на настилката наистина се появява течност, но далеч не бистра като сълза, а доста кална. Положението е доста сериозно след валежите, тъй като дори и да не се спънете, то със сигурност ще се изцапате. Проблемът не е малък, защото говорим за пешеходно натоварено пространство, където се намира една от най-използваните автобусни спирки в града. Слизащите и качващите се пътници няма как да не минат през проблемните плочки. Най-опасно обаче е вечер, когато нищо не се вижда и е възможно да последват тежки инциденти.

„Зоната ще бъде огледана и ще направим всичко възможно да се реши проблемът, макар че това не е единственото място с компрометирана тротоарна настилка”, призна зам.-кметът по инфраструктурата Христо Иванов. Той е благодарен на гражданите и медиите за сигнализирането на такъв тип нередности.

Проблемът с пешеходната настилка около общината обаче далеч не е от вчера и далеч не се изчерпва с остарелите за един мандат време плочки. Преди време заради крива лайстна на стъпало към общината се спъна жена, която падна и доста сериозно си нарани лицето. Пред самия вход пък настилката е толкова изровена, че минувачите трябва непременно да внимават къде стъпват.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
3
bosh (преди 5 години)
Рейтинг: 2741 | Одобрение: 791
Безплатна кална баня. Не стига, че калта е без пари, а и недоволстват. Нямат угодия тези варненци.
6
2
zebster (преди 5 години)
Рейтинг: 4208 | Одобрение: 1123
И пред плочките на пазар Чаталджа, там направо в лицето ти влиза.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама