Нов феномен при ремонта във Варна! Никой не може да обясни каква е тази шахта на новия тротоар на ул. "Шипка"

20.04.2015 / 11:02 11

Търговците по варненската ул. "Шипка", които са сред най-ощетените от ремонта на пешеходната зона, би трябвало да са доволни, че смяната на настилката около автомобилния подлез приключи. В резултат от него пред един от бутиците са появи невиждано чудо на инфраструктурата, което е колкото безсмислено като функция, толкова и грозно като изпълнение. То може да се опише като нещо средно между шахта и праг пред търговския обект. За разлика от другите шахти, в които се отича дъждовната вода, тази е повдигната. Тоест, тя е поставена там не за да се отича водата в нея, а за да я задържа и да образува локва, която ще е доста дълбока, ако се съди по височината на бордюра около нея.

"Това нещо преди два дена беше сътворено пред магазина ми в резултат на ремонтните дейности из целия град, за които мащабно браво на Кмета. На мястото му имаше широк праг в стар градски стил и елегантен решетъчен отдушник от ковано желязо, вграден в прага.

Страшното за мен е както появата му, така и съветите "успокоителни", които получих от познати и непознати, включително и от хазаина, пред чийто имот е това архитектурно чудо, че можело и да е по-зле, да го боядисам някак си, айде сега... Но не, не може така! След две безсънни нощи, защото мен лично това ме дразни като мазол, съм решила да постъпя като истински гражданин с гражданска съвест. Ще запозная изпълнителите и кмета с проблема и ще изискам естетично решение. При нереакция, ще следва ход две, до който надявам се да не се стига", написа във Фейсбук управителката на бутика, която публикува и снимки на абсурдното съоръжение.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
mopper (преди 6 години)
Рейтинг: 333 | Одобрение: 53
5
0
Варна (преди 6 години)
Рейтинг: 87988 | Одобрение: 38118
кво ревете нали се прави нещо
Властта е власт над хората, над тялото, но най-главното над разума. Властта над материята, над външната реалност, както вие бихте я нарекли няма значение. - Джордж Оруел

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама