Нов японски влак-куршум ще се носи 10 см над релсите с 500 км/ч

29.02.2020 / 02:42 1

Нов японски влак-куршум ще се носи 10 см над релсит

Япония е дом на някои от най-бързите влакове в света.

Страната обаче вече работи върху влак-куршум, който ще остави всички останали зад гърба си.

Japan Railways Group (JR Group) - конгломерат от компании, които са натоварени с железопътните операции от правителството на Япония, разработва ултра бърз влак, който ще пренася пътниците от Токио до Осака за 67 минути.

Пътуването на практика ще бъде съкратено наполовина, тъй като текущото средно време за придвижване между двата града е около два часа и половина, според Matador Network.

 

За целта се работи върху влак-куршум, който ще се движи по релси, докато не набере достатъчно скорост, за да се издигне над тях.

На практика той ще "левитира" на 10 см над релсите почти през цялото пътуване. По този начин ще достига скорост от около 500 километра в час.

Япония е добре позната със своите супер бързи влакове-куршуми. Един от първите е Shinkansen, който дебютира на Олимпиадата в Токио през 1964 г. и може да достигне скорост до 320 км в час.

Влакът Shinkansen все още работи, след над 50 години служба. Подобни влакове-куршуми сега се използват по целия свят, за да помогнат на хората да стигнат от точка А до точка Б възможно най-бързо.

Япония разполага с редица други високоскоростни влакове и вероятно ще развива и други в бъдеще. Пред невероятно бързия „левитиращ” влак обаче все още има години работа, преди да се превърне в реалност.

Според Matador Network разходите по проекта са около 50.5 милиарда долара, като той не се очаква да бъде завършена преди 2037 г.

Първо трябва да се изгради инфраструктура, включително подземни тунели, през които влакът да се движи. 86 процента от релсите ще бъдат под земята, за да се избегнат райони, в които имат висок риск от земетресения.

е с 500 км/ч

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook
5
2
kris (преди 1 месец)
Рейтинг: 120128 | Одобрение: 503
А нашите "снаряди" се движат със средна скорост под 40 км/час.....и закъсняват постоянно.....Бил съм в Япония и мога да ви потвърдя, че всичко което сте чували за невероятната им организация на транспорта е вярна......За няколко минути закъснение, началника на превоза си прави харакири.....Майтап бе Уйли.....майтап също като нашия транспорт.....!!
Аз мога! Трудно е да съм съвършен, но ми се налага!

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама