Нова функция от фейсбук - ето как непознатите входящи повиквания вече ще излизат със снимка и име

25.04.2015 / 10:56 1

Facebook знае много за вас и вероятно знае кои са мистериозните хора, които ви звънят по телефона. Сега компанията е стартирала ново приложение, което трябва да реши случая с мистериозните входящи повиквания. То се нарича Hello, достъпно само за Android и използва данните ви от Facebook, за да ви казва кой ви търси по телефона. Разбира се, тази функция ще работи само ако потребителят е споделил номера си с Facebook и ако е позволил тази информация да се вижда.

Например, ако сте споделили вашия номер публично, хора, инсталирали Hello, ще знаят, че им се обаждате вие, дори те да не са ви добавили в контакти. И обратното, ако сте споделили номера си само с вашите приятели, те ще са единствените хора, които ще виждат, че това сте вие, когато им се обаждате. Можете също така да блокирате номера лесно, за да се отървете от досадници.

Забележка: Можете да видите текущото си състояние, като отидете в “Настройки” (Settings) и погледнете в раздела, озаглавен "Кой може да ви търси чрез телефонния номер, който сте предоставили" (Who can look you up using the phone number you provided?).

С Hello можете също да намирате други телефонни номера от Facebook, включително на фирми. Самото приложение действа като стандартния телефонен панел, вграден в телефона ви. За разлика от WhatsApp или Messenger, които осъществяват разговори през Wi-Fi или с помощта на клетъчни данни, повикванията чрез Hello все още изисква гласов план. Технологията просто работи върху съществуващия телефонен инструмент.

 

 

s

 

Но защо Facebook изгражда Caller ID приложение за потребителите на Android?

“Приложението има няколко начина на употреба извън рамките на обикновените Caller ID…”, каза продуктовият мениджър Андреа Вачари, „… особено за хората с ограничени минути или тези, които използват мобилни телефони за еднократна употреба“.

С Hello е лесно да свържете вашия профил, с който и да е телефонен номер, така че, ако сменяте телефоните си често, хората все още ще знаят, че сте вие, когато им се обаждате. Това ще помогне за по лесен контрол на вашите минути.

Технологията на Facebook може да послужи и за основа за бъдещи функции за разговори, особено след като Facebook притежава две други приложения, които позволяват на потребителите да осъществяват гласови повиквания.

Това повдига въпроса: Защо Facebook не са вградили Hello в Messenger, където хората и сега могат да се свързват с бизнеса?

"Ние не искахме да принудим тези 600 милиона души, които използват Messenger, да направят това", казва Вачари, който също ръководи екипа, стоящ зад Facebook Nearby Friends."В бъдеще ние може да решим да вградим някои или всички функции обратно в Messenger. Това определено е възможност."

В момента Hello е достъпно за Android потребителите само в три държави: САЩ, Бразилия и Нигерия.

 

/hicomm.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
GAWE (преди 9 години)
Рейтинг: 89 | Одобрение: 9
постоянно го обновяват този сайт :woot:

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама