Нова открита сцена "Зад театъра" ще посреща публика през лятото

19.05.2020 / 16:19 0

Варненският театър „Стоян Бъчваров” ще обособи открита сцена на гърба на основната откъм улица „Русе”. Нейният капацитет ще е за 55 зрители при спазване на определените изисквания за безопасност, съобщи в ефира на Дарик директорът на ТМПЦ Даниела Димова.

Първото представление, което ще могат да гледат зрителите на новата сцена "Зад театъра", е „Приключения опасни с герои сладкогласни” на 1 юни.

За 10 юни е насрочен спектакълът „Любовни писма" с Яна Маринова и Свежен Младенов, който при интерес ще се играе в три поредни дни.

На откритата сцена през лятото ще бъдат поставени още спектаклите „Приятели”, „Само за жени”, „Монтажът на моя филм” и „Едноокият цар”.

Билети за представленията започват да се продават на 20 май - от касата на основна сцена.

Даниела Димова очаква след средата на месец юни да бъде отворена и сцената на Летния театър, където максималният капацитет ще бъде за 700 зрители. За 18 юни там е планиран спектакълът „Корона опера гала”, в който различни солисти ще изпълняват арии на короновани особи.

За 24 юни е насрочен мюзикълът  „Да пееш под дъжда” с Мариан Бачев и Орлин Горанов, а за 30 юни – „Травиата”.

През летните месеци любителите на операта  ще могат да гледат три премиери - „Хубавата Елена” на 3 юли, „Чаплин” на 25 юли и 1 август, „Парижката света Богородица”  - на 14 август.  

На 11 август ще бъде поставена операта „Макбет” с Александрина Пендачанска.

Заради опасност от падане на артефакти това лято вероятно няма да има представления на големите Римски терми. На сцената на малките терми обаче ще има 8 концерти и спектакли, каза още Даниела Димова. 

Очаква се тези дни да бъдат отворени офертите за дългоочаквания ремонт на Сцена Филиал. Ако няма обжалвания, реконструкцията ще започне до месеци и сцената може да бъде готова за 100-годишния юбилей на варненския театър през 2021 г. Първото представление в обновената зала ще бъде поверено на режисьора Явор Гърдев, съобщи директорът на ТМПЦ Даниела Димова."Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама