"Нова телевизия": Домашните котки често разпространяват коронавируси

27.02.2020 / 16:04 2

Домашните котки често стават преносители на коронавируси (род, който съдържа повече от  30 вируса), които мутират и стават заразни за човека. Това заяви полският министър на здравеопазването Лукаш Шумовски, цитиран от ТАСС, БТА и "Нова телевизия".

 


По неговите думи коронавирусите се предават на хората единствено от животни. „Това е заразяване от животни в момент на мутация на вирусите. Те често се срещат при котките, но не е нужно да се прави нещо с домашните любимци. Обикновено вирусите мутират и могат да заразят човека. Организмът не винаги реагира добре на новия вирус и така тръгват епидемиите. Те продължават, докато нашата имунна система не се приспособи и вирусът не мутира и не отслабне", заяви Лукаш Шумовски.

Настоящият вирус, Covid-19, който тръгна от Китай в края на декември 2019 г. е най-новият вид от тази група. За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
0
Истината и само истината (преди 3 години)
Рейтинг: 13 | Одобрение: 3
Пълни измислици! Корона-Вирус при котки не се предава по никакъв начин на хора! Има стотици научни изследвания по темата, но от  цивилизованите страни с напреднала наука.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2023 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама