Нова тв: Командирът на ВВС два пъти отрязал КПКОНПИ за Десислава Радева

10.02.2020 / 14:52 3

Снимка: Булфото

Командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Цанко Стойков два пъти е отказал на Антикорупционната комисия да предостави исканите от нея документи, свързани с провеждащата се проверка срещу президентската съпруга Десислава Радева, пише nova.bg.

От Антикорупционната комисия публикуваха писма на ген. Цанко Стойков, в отговор на отправени до него искания за представяне на информация. Те са били изпратени в хода на производство за установяване на конфликт на интереси.В първия случай мотивът, с който е отказано, е липса на законово основание, а във втория - изтичането на давностен срок.

В едно от писмата се казва, че „Румен Радев е освободен от длъжността „Командир на ВВС“ и от военна служба на 16 август 2016 г, а трудовият договор с Десислава Генчева е прекратен през септември същата година.

Според писмото, няма правно основание да бъде предоставена информация за Румен Радев на КПКОНПИ, тъй като тя е "свързана с дейността на о.р. генерал-майор Румен Радев като командир на Военновъздушните сили за минал период от време, което не кореспондира с целта на ЗПКОНПИ по отношение на установяване на конфликт на интереси".За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
4
1
ЕВСТАТИ (преди 4 години)
Рейтинг: 1004 | Одобрение: 259
Е за тва гешефта се е намесил, да дири да рови, всичко само не и за началниците си от ГРОБ....
4
5
pirat (преди 4 години)
Рейтинг: 8945 | Одобрение: 1885
Тия пак търсят под вола теле и си сложиха цукала на главата без да го изпразнят!
3
1
4udovi6teto (преди 4 години)
Рейтинг: 36500 | Одобрение: 9445
Достоен отговор!Усмивка
Валери Станков

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама